Oppo Reno 10x zoom, με 10x οπτικό zoom και οθόνη 6.6" OLED

Η Oppo παρουσίασε για πρώτη φορά ένα smartphone ιδιαίτερα ικανές φωτογραφικές δυνατότητες. Το Oppo Reno 10x zoom είναι ένα ισχυρό κινητό που όπως φανερώνει και το όνομά του προσφέρει οπτικό ζουμ (10x) και όχι μόνο.

Το σύστημα των τριών καμερών που βρίσκονται στο πίσω μέρος αποτελείται από έναν ευρυγώνιο (48MP, f/1.7), έναν υπερ-ευρυγώνιο (8MP, f/2.2) και τον νέο περισκοπικό τηλεφακό (13MP, f/3.0) με οπτικό σταθεροποιητή. Πιο συγκεκριμένα οι τρείς πίσω κάμερες καλύπτουν ένα εστιακό μήκος από 16 έως 160 χιλιοστά και ως εκ τούτου προκύπτει το υβριδικό 10x ζουμ.


Το εν λόγω project σύμφωνα με τον μηχανικό της εταιρείας Li Longjia ξεκίνησε το 2014 σε συνεργασία με τη Hoya, ωστόσο δυσκολίες στην συνέχεια έκαναν την εταιρεία να συνεργαστεί με άλλη εταιρεία και έτσι το 2015 συνεργάστηκε με την Corephotonics, η οποία είναι υπεύθυνη για τον νέο περισκοπικό φακό του Oppo Reno. 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εντοπίζουμε τον επεξεργαστή Snapdragon 855, 8GB RAM και 256GB για αποθηκευτικό χώρο ενώ "τρέχει" Android 9 Pie με Color OS 6.0. H all-screen OLED οθόνη 6.6-ιντσών είναι πραγματικά... all-screen, χάρη στην κάμερα (16MP) που κρύβεται (και αναδύεται) στο πάνω μέρος της συσκευής.

Ακόμα μπορεί να καταγράψει video 4K στα 60fps, διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, in-display αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση.

Το Oppo Reno 10x zoom θα κυκλοφορήσει στις χώρες της Ευρώπης στα μέσα Ιουνίου με τιμή γύρω στα 800€. Τέλος, η εταιρεία μαζί με το εν λόγω μοντέλο παρουσίασε και μια πιο απλή έκδοση χωρίς το περισκοπικό φακό και με μικρότερη οθόνη όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με τιμή στα 500€.

Σχόλια