Dell XPS 13 (2019), πιο λεπτό και δυνατό από πότε


Το Dell XPS 13 2-σε-1 ίσως είναι ένα από τα καλύτερα φορητά της κατηγορίας του. Με το πέρας των χρόνων και τις αναβαθμίσεις του έχει δεχτεί σήμερα βρίσκεται στα καλύτερά του διαθέτοντας ολοκληρωτικό ανασχεδιασμό. Μετά την ανακοίνωση της νέας έκδοσης, στην Computex 2019, έρχεται με ανασχεδιασμένη οθόνη, μεντεσέδες, πληκτρολόγιο και φρέσκο hardware.

H οθόνη είναι τεχνολογίας OLED 13,4-ιντσών με 16:10 aspect ratio και πολύ λεπτό περιθώριο περιμετρικά. Η Dell ισχυρίζεται ότι η οθόνη είναι 7 τοις εκατό μεγαλύτερη απ' ότι στα προηγούμενα μοντέλα. Ο λόγος που η οθόνη υπέστη ανασχεδιασμό, είναι για να μπορέσουν να δώσουν χώρο για μεγαλύτερο πληκτρολόγιο και trackpad, κάνοντας το λάπτοπ ακόμα πιο χρηστικό. Ακόμα, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Eye Safe προσφέροντας χαμηλή εκπομπή μπλε φωτός στα νέα panels, με την κατασκευή νέων LED, για πιο ξεκούραστη χρήση. Φυσικά υπάρχει και επιλογή για κάποιον που θέλει υψηλή ανάλυση να εξοπλίσει το νέο μοντέλο με οθόνη 4K HDR αφού η βασική έκδοση διαθέτει Full HD panel. Παρ' όλο που οι διαστάσεις αυξήθηκαν, το νέο μοντέλο συνολικά είναι 8% λεπτότερο.


Ωστόσο, εκτός των νέων φυσικών αναλογιών στο εσωτερικό εντοπίζονται νέοι επεξεργαστές Intel 10ης γενιάς, προσφέροντας καλύτερη διαχείριση ενέργειας αλλά και αυξημένες επιδόσεις.

Άξιο αναφοράς αποτελεί και η επανασχεδίαση των μεντεσέδων (hinges) που διευκολύνουν το τρόπο που μετατρέπει το XPS από φορητό σε ένα ισχυρό tablet και το αντίστροφο.

Το νέο Dell XPS 13 θα γίνει διαθέσιμο τον Αύγουστο με τιμή που θα ξεκινά από τα 999€.

Σχόλια