Google Pixel 3A/3A XL, τα προσιτά smartphones με την εξαιρετική κάμερα


H Google παρουσίασε δυο οικονομικές εκδοχές του Pixel 3 smartphone της στο χθεσινό Google I/O. Τα νέα Pixel 3A και Pixel 3A XL αποτελούν καινούργιες προσθήκες στη λίστα των smartphones της και κοστίζουν 399€ και 479€ αντίστοιχα, σχεδόν τα μισά χρήαμτα απ' ότι τα ακριβότερα Pixel 3 και Pixel 3 XL. Ωστόσο, αν και φθηνότερα διαθέτουν την ίδια ισχυρή κάμερα καθώς τα Portrait Mode και το Night Sight (για φωτογράφιση με χαμηλό φωτισμό), έξυπνες λειτουργίες που περιλαμβάνει η εφαρμογή της κάμερας. Έτσι, παίρνεις μια κάμερα με πολλές δυνατότητες σε ένα σώμα με mid-range χαρακτηριστικά.

Συγκριτικά το Pixel 3 και τα Pixel 3A / 3A XL μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά. Και τα δυο διαθέτουν οθόνες FHD+ OLED (5,6" και 6,0") με αμελητέες διαφορές στην απεικόνιση ωστόσο αυτό που δεν λείπει από τη νέα συσκευή είναι η υποδοχή ακουστικών. Έτσι, αν είσαι παραδοσιακός τύπος που χρησιμοποιεί ακουστικά με καλώδιο τότε τα Pixel 3A και 3A XL είναι ιδανικά γι' αυτή την φάση.

Φυσικά πέρα από αυτό και για να δικαιολογηθεί η χρηματική διαφορά τα νέα Pixel 3A διαθέτουν υποδεέστερο επεξεργαστή, τον Snapdragon 670. Επίσης δεν υποστηρίζουν γρήγορες ταχύτητες μέσω Wi-Fi, στοιχείο που περιορίζει το κατέβασμα στα 600Mbps. Όπως πολλά κινητά αυτής της κατηγορίας δεν είναι αδιάβροχο και δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Ακόμη αντί για αλουμίνιο και γυαλί που συναντάμε στα flagship κινητά, τα συγκεκριμένα είναι κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό υλικό.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εντοπίζουμε 4GB RAM και μπαταρίες χωρητικότητας 3000mAh και 3700mAh αντίστοιχα, με υποστήριξη ταχείας φόρτισης μέσω φορτιστή 18W.

Όπως αντιλαμβάνεται τα νέα Pixel 3A απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν συμβιβάζεται με χαμηλών δυνατότητων κάμερες κινητού και παράλληλα δεν το απασχολεί το ακριβό hardware. Έτσι, με τα μισά χρήματα οι υποψήφιοι αγοραστές αποκτούν ένα κινητό με πολύ καλή κάμερα και ελαφρώς υποδεέστερα χαρακτηριστικά που αν μη τι άλλο εξυπηρετούν τον οποιοδήποτε στην καθημερινότητά του.

Σχόλια