H Huawei πιθανόν να συνεργαστεί με το Aptoide για αντικατάσταση του Google Play Store

To τελευταίο διάστημα η Huawei αντιμετωπίζει μια περίεργη κατάσταση με την Κυβέρνηση της Αμερικής. Αποτέλεσμα αυτής είναι η διακοπή των προμηθειών υλικού (hardware) από αμερικάνικες εταιρείες καθώς και η παύση αδειοδότησης χρήσης των υπηρεσιών της Google (Play Store, Gmail κτλ.) προς την κινεζική κατασκευάστρια smartphone.

Έτσι, η Huawei θα χάσει την άδεια χρήσης του Android από τις μελλοντικές της συσκευές της ενώ θα αφαιρεθεί και από το πρόγραμμα Android Q beta καθώς επίσης θα διακοπεί και η συνεργασία με την ARM, την εταιρεία που σχεδιάζει τους επεξεργαστές Kirin.

Αν και η Αμερική καθυστέρησε αυτό τον αποκλεισμό για 90 ημέρες, η Huawei ήδη σκέφτεται ένα εφεδρικό σχέδιο, στην περίπτωση που η απαγόρευση τεθεί σε ισχύ. Γι' αυτό το λόγο η εταιρία ζήτησε από προγραμματιστές εφαρμογών να υποβάλλουν αιτήσεις για εφαρμογές στο App Gallery - το ιδιόκτητό app store της Huawei, το οποίο είναι παρόμοιο με το Galaxy Apps Store που εντοπίζουμε στα κινητά της Samsung.


Η λύση αυτή είναι η πιο άμεση που μπορεί να εφαρμόσει η εταιρεία αφού πολλές συσκευές Huawei και Honor διαθέτουν ήδη προ-εγκατεστημένο το App Gallery.

Από την άλλη νεότερες πληροφορίες θέλουν το Aptoide, ένα open source κατάστημα εφαρμογών εναλλακτικό του Google Play, με 900.000 εφαρμογές και πάνω από εκατό εκατομμύρια χρήστες, να είναι σε συζητήσεις με την Huawei έτσι ώστε να δημιουργήσουν κάτι από κοινού.

Όσο για την πιθανή συνεργασία με την Aptoide, θα πρέπει να δούμε πώς σχεδιάζει η Huawei να την εφαρμόσει, εάν αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη και επιζήμια για την κινεζική εταιρεία.
Πηγή:gsmarena

Σχόλια

  1. Για να δούμε αν θα ανταποκριθούν οι developers ή αν θα είναι η αρχή του τέλους της εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου