Microsoft και Kano λανσάρουν το πρώτο DIY Windows 10 PC kit


H Kano, μια εκπαιδευτικού χαρακτήρα startup συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Microsoft δημιουργώντας το πρώτο Do-It-Yourself (DIY) touchscreen laptop που τρέχει Windows 10 S, την lite έκδοση του λειτουργικού. Το Kano PC θυμίζει το σχεδιασμό των Surface PC, ωστόσο είναι πιο απλό κατασκευαστικά ενώ για να το θέσει κάποιος σε λειτουργία πρέπει να το στήσει αφού έρχεται με αποσπώμενα μέρη.

Το Kano PC διαθέτει οθόνη διαγωνίου 11,6-ιντσών, επεξεργαστή Intel Atom x5-Z8350 1,44Ghz, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να αυξηθεί μέσω καρτών microSD. Ακόμα υπάρχουν έξοδοι HDMI, ακουστικών, μικροφώνου, 2 x USB ενώ ασύρματα μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα WiFi και με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth.


Μπορεί τα χαρακτηριστικά να μην εντυπωσιάζουν όμως η φιλοσοφία της εταιρείας είναι η εκμάθηση μαθητών και όχι μόνο, κάνοντας τον τρόπο διδασκαλίας πιο διαδραστικό. Με το Kano PC οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να συναρμολογούν ένα laptop, να μαθαίνουν για τη λειτουργία του ενώ το κυριότερο είναι πως υπάρχει κατάλληλο λογισμικό για την εκμάθηση προγραμματισμού. Με αυτό τον τρόπο η Kano επιθυμεί να σταματήσει πλέον ο χρήστης να είναι μόνο καταναλωτής των ηλεκτρονικών αλλά να είναι αυτός που θα δημιουργεί νέο περιεχόμενο και γιατί όχι μελλοντικά να προσφέρει τις γνώσεις και τις ικανότητες του σε σημαντικά projects.

Για την ιστορία η Kano έχει δημιουργήσει και άλλα DIY computer kits στο παρελθόν ωστόσο αυτά βασίζονταν σε Raspberry Pi 3s και σε λειτουργικό της Kano.

Το Kano PC είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στο Kano.me και κοστίζει 299 δολάρια. Το επίσημο λανσάρισμα θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου αρχικά για Αμερική, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχόλια