RoboMaster S1: Το νέο battle robot της DJI σε μαθαίνει προγραμματισμό παίζοντας


H DJI ανακοίνωσε το πρώτο της ρομπότ εδάφους, το RoboMaster S1, και πρόκειται για το τηλεκατευθυνόμενο όχημα που σίγουρα πολλοί θα ονειρεύονταν. Διαθέτει ένα πυργίσκο στο πάνω μέρος με ένα εκτοξευτήρα λέιζερ τζελ που χρησιμεύει όταν "μάχονται" δυο ίδια, με σκοπό το ένα να εξουδετερώσει το άλλο ενώ δέχεται εντολές μέσω εφαρμογής για smartphones. Αναμφίβολα είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο battle robot που θυμίζει τα οχήματα των ταινίων Star Wars.

To RoboMaster S1 εκτός του ότι έχει κατασκευαστεί για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους διαθέτει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Κατ' αρχάς, βγάζοντάς το από την συσκευασία του ο χρήστης μπαίνει σε μια διαδικασία να το συναρμολογήσει, αφού αποτελείται από αρκετά επιμέρους τμήματα και απαιτούνται περίπου δυο έως τρεις ώρες για να τελειοποιηθεί. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, οι χρήστες θα έχουν στη διάθεση τους μια σειρά από μαθήματα και tutorials, για να διδαχθούν γλώσσες προγραμματισμού, όπως Python και Scrath. Με αυτό το τρόπο οι χρήστες θα είναι σε θέση να προγραμματίσουν το S1 προσθέτοντας έτσι νέες λειτουργίες.


H DJI έχει προσθέσει αρκετές τεχνολογίες machine learning που συναντάμε και στα κορυφαία της drones. Το S1 είναι ικανό να αναγνωρίσει αντικείμενα, να ανταποκριθεί σε ήχους καθώς και να λάβει σήματα από άλλα S1, κυρίως όταν είναι σε racing/battle mode. Επιπρόσθετα μπορεί να προγραμματιστεί για να εκτελέσει έναν αριθμό από έξυπνες αναγνωριστικές λειτουργίες. Μπορεί να ακολουθήσει μια προκαθορισμένη διαδρομή, να αναγνωρίζει 44 διαφορετικούς δείκτες και να ακολουθήσει ένα επιλεγμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την DJI, το S1 είναι εξοπλισμένο με 31 αισθητήρες, όπου το βοηθούν να προσανατολιστεί ενώ διαθέτει και 6 έξυπνους αισθητήρες που αναγνωρίζουν τα "χτυπήματα" από αντίπαλα S1 κατά τη διάρκεια "μαχών". Το «όπλο» που είναι τοποθετημένο στο πάνω μέρος του οχήματος στηρίζεται σε μηχανικό gimbal προσφέροντας σταθερότητα και ακρίβεια κατά την βολή ενώ το gel και η υπέρυθρες ακτίνες που εκτοξεύει είναι ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το νέο τηλεκατευθυνόμενο όχημα "μαχών" RoboMaster S1 είναι διαθέσιμο μέσω του site της DJI και πωλείται στην τιμή των 499€.

Σχόλια