Έρχονται τα smartphones που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά


Τί χειρότερο από ένα smartphone που τελειώνει η μπαταρία του και χρειάζεται να το φορτίσεις, ειδικά αν εκείνη την στιγμή το χρειάζεσαι κιόλας. Αν και στο κομμάτι της φόρτισης πολλές εταιρείες έχουν βελτιώσει τον χρόνο που απαιτείται, αναμφίβολα οι καταναλωτές θα ήθελαν η συγκεκριμένη διαδικασία να ήταν ακόμα πιο σύντομη άλλωστε υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι χρονοβόρα αφού τεχνολογίες ταχείας φόρτισης δεν συναντάμε σε όλες τις κατηγορίες smartphones.

Μια νέα δυνατότητα ultra γρήγορης φόρτισης ετοιμάζει η κινέζικη Vivo, που προσφέρει πλήρης φόρτιση ενός smartphone με μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh σε μόλις 13 λεπτά.

Το χαρακτηριστικό αυτό ονομάζεται FlashCharge και χρησιμοποιεί τεχνολογία φόρτισης 120W για να πετύχει αυτό το... μαγικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία κυκλοφόρησε και ένα video λίγων δευτερολέπτων που δείχνει μια συσκευή να φορτίζεται έως το 13% σε μόλις 16 δεύτερα.

Δυστυχώς περισσότερα στοιχεία δεν έχουν κυκλοφορήσει, απ' ότι φαίνεται όμως ο μικρός χρόνος φόρτισης είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και σύντομα θα το δούμε στα μελλοντικά κινητά.

Σχόλια