Η Nintendo παρουσιάζει την νέα παιχνιδοκονσόλα χειρός Switch Lite


To Nintendo Switch Lite είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και φθηνότερο από το γνώριμο Nintendo Switch ωστόσο αποτελεί αποκλειστικά και μόνο κονσόλα χειρός. Κοστίζει περίπου 200 δολάρια (100$ λιγότερα από το Switch) και θα γίνει διαθέσιμο στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η νέα παιχνιδοκονσόλα χειρός "παίζει" τα ίδια παιχνίδια με το κλασικό Switch, προσφέρει την ίδια ανάλυση (720p) και γραφικά, μπορεί να συγχρονιστεί με την υπάρχουσα κονσόλα για παράλληλο gameplay ωστόσο διαθέτει μικρότερη οθόνη (5,5" αντί για 6,2") που όμως χαρίζει καλύτερο pixel density (κατά 12%).

Ομολογουμένως, το Switch Lite είναι η εναλλακτική εκδοχή για αυτόν που θέλει κάτι πιο προσιτό και δεν τον απασχολεί να παίξει παιχνίδια στην τηλεόρασή του. Αυτό γιατί η νέα κονσόλα δεν διαθέτει έξοδο για σύνδεση με TV και παρέχεται μόνο ως φορητή κονσόλα.

Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι οι ελεγκτές χειρισμού Joy-Con είναι ενσωματωμένοι στο σώμα της κονσόλας πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να παίξουν ταυτόχρονα με την ίδια κονσόλα δυο άτομα, όπως με το Switch όπου μπορούσες να δώσεις τα Joy-Con στο φίλο σου και να παίξετε παράλληλα χωρίς να υπάρχουν δυο κονσόλες. Επιπλέον, προσφέρει περισσότερη αυτονομία που κυμαίνεται από τρείς έως και επτά ώρες.

Όπως αντιλαμβάνεστε η νέα κονσόλα της Nintendo μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά με την υπάρχουσα, από την άλλη λόγω της φορητότητάς της και του μικρότερου κόστους περιορίζεται στο παίξιμο on-the-go. Το Nintendo Switch Lite θα κυκλοφορήσει σε διάφορούς χρωματισμούς περιλαμβάνοντας το κίτρινο, γκρι και τιρκουάζ.

Σχόλια