Όλα όσα θές να μάθεις για τα νέα iPhone 11 και iPhone 11 Pro


To Apple event φθινοπώρου ολοκληρώθηκε και τα νέα iPhone είδαν τα φώτα της δημοσιότητας μαζί με μια διαφοροποίηση στην ονομασία. Πλέον έχουμε τρείς συσκευές το iPhone 1, iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max. Έτσι, το τοπίο με το branding ξεκαθαρίζει κάνοντας πιο εύκολη την επιλογή ανάμεσα στις νέες συσκευές.


Το iPhone 11 είναι το βασικό smartphone της Apple που έρχεται να αντικαταστήσει το iPhone XR. Διαθέτει διπλό σύστημα καμερών αποτελούμενο από ένα ευρυγώνιο και έναν υπερ-ευρυγώνιο φακό ανάλυσης 12MP. Επίσης ενσωματώνει το νέο επεξεργαστή της εταιρείας A13 Bionic, ο οποίος δεν είναι μόνο γρηγορότερος και πιο ισχυρός αλλά έρχεται και με καλύτερη διαχείριση ενέργειας. Αυτό για τους τελικούς χρήστες σημαίνει μεγαλύτερη αυτονομία σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Στα υπόλοιπα εντοπίζουμε μια οθόνη 6,1-ιντσών Liquid Retina (326ppi), ανθεκτικότητα στο νερό και τη σκόνη με πιστοποίηση IP68, χωρητικότητες 64,128 και 256GB και τιμή που ξεκινά από τα 699 δολάρια.

Η Apple εκτός αυτού παρουσίασε και τους αντικαταστάτες των XS και XS Max και αυτά δεν είναι άλλα από τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. H διαφορά των δυο μοντέλων είναι η οθόνη και σε διαγωνίους σημαίνει  5,8-ίντσες και 6,5-ίντσες αντίστοιχα. Επίσης, προσφέρουν τέσσερις έως πέντε ώρες επιπλέον αυτονομία ενώ η οθόνη τους είναι τεχνολογίας Super Retina XDR, προσφέροντας καλύτερη απεικόνιση αλλά και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Οι τιμές των Pro μοντέλων ξεκινούν από τα 999 δολάρια και τα 1099 δολάρια αντίστοιχα για το Pro και το Pro Max.


Παρακολουθώντας κανείς το φετινό event θα καταλάβαινε ότι πέρα από τις βασικές αλλαγές που "υπέστησαν" τα νέα iPhone σε αυτού που έδωσε μεγάλη έμφαση η εταιρεία είναι η υψηλή ποιότητα φωτογραφίας και εγγραφής video που προσφέρουν τα Pro μοντέλα, δικαιολογώντας έτσι και την ακριβότερη τιμή.

Το σύστημα καμερών των iPhone 11 Pro αποτελείται από τρείς κάμερες των 12MP, μια για ευρυγώνιες λήψεις, μια για υπερ-ευρυγώνιες και έναν τηλεφακό. Συνδυαστικά προσφέρουν 4x οπτικό ζουμ, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να πάρουν ευρυγώνιες λήψεις ή ζουμαρισμένες χωρίς να υστερηθούν την ποιότητα. Επίσης, το νέο software της κάμερας προσφέρει το χαρακτηριστικό Deep Fusion για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτό στην πράξη βγάζει εννέα εικόνες και τις ενώνει σε μια υψηλής λεπτομέρειας φωτογραφία χρησιμοποιώντας επεξεργασία νευρωνικών δικτύων.


Όσον αφορά το βίντεο προσφέρουν εγγραφή ανάλυσης 4K στα 60fps. Επίσης, κατά τη διάρκεια εγγραφής ο χρήστης μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αλλάξει κάμερα με αμελητέα επιρροή στην ποιότητα του βίντεο. Ακόμα σε συνδυασμό με τον ισχυρότερο επεξεργαστή και την πολύ καλή οθόνη (800nits, wider color p3, 2.000.000:1 contrast ration, 458ppi) υπάρχει δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των βίντεο καθώς και color correction απευθείας στη συσκευή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι κάμερες σε συνδυασμό με το νέο software και τη νέα φιλοσοφία της Apple θέτουν ανεβάζουν το πήχη στο δημιουργικό κομμάτι των χρηστών προσφέροντας νέες ευκολίες τόσο για την λήψη καλύτερων φωτογραφιών όσο και για την εγγραφή video ενώ το τοπίο με τις ονομασίες των συσκευές ξεκαθάρισε. Έτσι, αν κάποιος επιθυμεί ένα iPhone που έχει λίγο απ' όλα και σε σχετικά πιο προσιτή τιμή επιλέγει το iPhone 11 σε αντίθεση με κάποιων που τον ενδιαφέρει το φωτογραφικό κομμάτι τότε επιλέγει το iPhone 11 Pro (ή το Max αν θέλει μεγαλύτερη οθόνη).

Τα νέα iPhone θα διατεθούν στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
>

Σχόλια