DJI Mavic Mini, με μέγεθος που χωρά στην παλάμη και 30 λεπτά χρόνο πτήσης


H DJI παρουσίασε το ελαφρύτερο και μικρότερο Mavic drone που έχει κατασκευάσει ποτέ. Αυτό δεν είναι άλλο από το αναδιπλούμενο Mavic Mini, το οποίο ζυγίζει μόλις 249 γραμμάρια και έρχεται με χαρακτηριστικά που κάνουν την αεροφωτογραφία και το πιλοτάρισμα drone, προσβάσιμα σε όλους, χωρίς να απουσιάζει η ποιότητα. Παράλληλα και λόγω των διαστάσεων του δεν απαιτείται να διαθέτει κάποια άδεια πτήσης ο χρήστης.

Το Mavic Mini μπορεί να απομακρυνθεί σε απόσταση έως 4 χιλιομέτρων και είναι ικανό να παραμείνει στον αέρα για έως και 30 λεπτά. Οι δέκτες GPS και οι αισθητήρες που ενσωματώνει προσφέρουν σταθερή πτήση ενώ μπορεί να καταγράψει video ανάλυσης 2.7K στα 30fps σε αντίθεση με το μικροσκοπικό Spark που τραβάει έως FHD.


Δυστυχώς λόγω των μικρών του διαστάσεων δεν διαθέτει αισθητήρες αποφυγής εμποδίων, όπως τα μεγαλύτερα μοντέλα ούτε και επιλογές για Quickshots (προεγκατεστημένες επιλογές πτήσης για εντυπωσιακή φωτογράφιση) αλλά πρόκειται για ένα drone που χωράει στην παλάμη και είναι έτοιμο για διασκέδαση στον αέρα. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν αποτελεί εργαλείο επαγγελματία αλλά είναι μια επιλογή προσβάσιμη σε όλους όσους επιθυμούν ένα μικρό και ποιοτικό drone, από την ηγέτιδα του χώρου, που εκτός των άλλων χειρίζεται με μεγάλη ευκολία, όπως ανάφερε και ο πρόεδρος της εταιρείας Roger Luo.

Το Mavic Mini είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία μέσω του site της εταιρείας σε δυο επιλογές. Μια standard που περιλαμβάνει το drone, ένα χειριστήριο ελέγχου, μια μπαταρία, επιπρόσθετους έλικες και όλα τα απαραίτητα εργαλεία και καλώδια, και κοστίζει 399€. Η άλλη επιλογή είναι το Mavic Mini Fly More Combo που περιλαμβάνει ότι και η βασική επιλογή μαζί με προστατευτικό για τους έλικες, φορτιστή, συνολικά 3 μπαταρίες, 3 ζευγάρια έλικες καθώς και θήκη μεταφοράς και κοστίζει 499€. Η διάθεση του Mavic Mini θα ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου.

Σχόλια