Nέο Android tablet με Nvidia Τegra 2 από την Toshiba


Και ναι οι ανακοινώσεις με τα Tegra 2-powered tablets ξεκίνησαν! Aυτή τη φορά τα βλέματα στρέφονται προς τη νέα ταμπλέτα της Toshiba (σαφώς δεν είναι η συνέχεια του Folio) η οποία διαθέτει λειτουργικό Android και εξοπλίζεται με τον εν λόγω επεξεργαστή.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ιστοσελίδας Engadget, μέσω της οποίας αποκαλύφθηκε το tablet αναφέρεται πως δεν υπήρχε δυνατότητα εκκίνησης της συσκευής ωστόσο πιθανολογείται να διαθέτει την νεότερη και αναμενόμενη έκδοση του Android, τη Ηοneycomb! H διαγώνιος της οθόνης είναι 10.1-ίντσες, τεχνολογίας capacitive και ανάλυσης 1280x800 pixels. Aκόμη εφοδιάζεται με επιταχυνσιόμετρο και αισθητήρα φωτισμού ενώ διαθέτει και δύο κάμερες, μια των 5MP, στο πίσω μέρος και μια εμπρόσθια των 2MP για video κλήσεις. Όσον αφορά τις συνδέσεις εξοπλίζεται με κανονική θύρα USB αλλά και micro-USB, ΗΜDI και υποδοχή καρτών μνήμης SD.


Eπιπρόσθετα διαθέτει χαρακτηριστικά όπως EasyGrip, είναι αδιάβροχο και το πίσω μέρος διαθέτει ένα ειδικό υλικό (τύπου γόμα) που είναι ανθεκτικό στα χτυπήματα. Ακόμη ο σχεδιασμός του είναι αρκετά λεπτός και το βάρος του περίπου 0,77 κιλά.

Σύμφωνα με την Τoshiba η ταμπλέτα θα είναι διαθέσιμη στο πρώτο μισό του 2011 και η τιμή θα είναι άκρως ανταγωνιστική σε σύγκριση με άλλα μοντέλα.

Πηγή

Σχόλια