Tι θα γίνει με Symbian και MeeGo;


Mπορεί σήμερα να ανακοινώθηκε η συνεργασία των Nokia και Microsoft με σκοπό την ανάκτηση «χαμένου εδάφους» ωστόσο αυτή η συμμαχία φέρνει το Windows Phone 7 ως κύριο λειτουργικό για τις «smart» συσκευές της πρώτης.  

Μετά από αυτό όμως τι θα γίνει με τα προηγούμενα λειτουργικά Symbian και MeeGo

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, το Symbian δεν θα εγκαταληφθεί άμεσα καθώς θα συνεχιστεί η υποστήριξή του από την Φιλανδική εταιρία ενώ θα κυκλοφορήσουν και συσκευές με το εν λόγω λειτουργικό. Πιθανό είναι να συνεχίσει να συνοδεύει συσκευές κυρίως χαμηλότερου κόστους ωστόσο δεν θα αποτελετεί το main λειτουργικό της.

Όσον αφορά το άλλο λειτουργικό το MeeGo, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του Linux, θα αποκτήσει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και δεν θα πάψει να υφίσταται. Ακόμη η Nokia σύμφωνα με τα λεγόμενά της θα κυκλοφορήσει μια συσκευή ως το τέλος του χρόνου, πιθανότατα tablet, η οποία θα τρέχει το εν λόγω λειτουργικό.

Καλά η κάκά τα νέα για τους καταναλωτές αυτά έχουν ως τώρα ενώ σίγουρα τους επόμενους μήνες ο ανταγωνισμός στο τομέα των smartphones θα γίνει πιο έντονος. Πάντως η πρώτη Nokia συσκευή με Windows Phone  7 σίγουρα πρέπει να είναι κάτι μελετημένο και άκρως ανταγωνιστικό εφόσον επιθυμούν οι δύο εταιρείες να μείνουν ψηλά αλλά και για να μην απογοητευτούν οι χρήστες και φανατικοί της εταιρείας.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα και πρίν την τελική της απόφαση η Nokia σκόπευε να εξοπλίσει τις πιο «smart» συσκευές με το MeeGo και να στρέψει το Symbian στα πιο οικονομικά κινητά.

Σχόλια