H Apple θέλει να αποφύγει το Google Maps δημιουργώντας δικούς της χάρτες

Ως γνωστόν το iPhone εξ'αρχής διαθέτει προεγκατεστημένο το Maps (Χάρτες), μια εφαρμογή που αποτελεί την mobile έκδοση των Google Maps.

Όπως όλα δείχνουν όμως στην Αpple δεν αρέσει να έχει προϊόντα στις συσκευές της από ανταγωνιστές του χώρου και έτσι σκέφτηκε να δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα χαρτών. Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε πως η καταγραφή των διαδρομών σε κρυφό log των iPhone, που πρόσφατα συζητήθηκε, αποσκοπούσε στην συλλογή πληροφορίων που απαιτούσε το νέο της project. Eκτός αυτών ακόμη μια επιβεβαίωση (στη δημιουργία προγράμματος χαρτών) είναι και η δημοσίευση αγγελίων για εύρεση προσωπικού που ειδικεύεται στη δημιουργία εφαρμογών πλοήγησης και χαρτών.

Όλα τα παραπάνω ομολογουμένως φανερώνουν το σκεπτικό της Apple και αυτό είναι πως δεν θέλει να φιλοξενεί ανταγωνίστριες εταιρείες και πόσο μάλλον να τις προτείνει μεσά από τα προϊόντα της. Παράλληλα φιλοδοξεί να έρθει η ίδια αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό στο κομμάτι των χαρτών παρουσιάζοντας σε λίγους μήνες την δική της πρόταση. Πάντως πολύ καλή κίνηση, αναμένουμε για νεότερα τους επόμενους μήνες.

Σχόλια