H Apple πλουτίζει... χάρη στο iPhone



Τους τελευταίους τρείς μήνες (26 Δεκεμβίου 2010 - 26 Μαρτίου 2011) η Apple πρόσθεσε στο λογαριασμό της αισίως 24.6 δισεκατομμύρια δολλάρια. Αρκετά μεγάλο ποσό όμως το iPhone όντας το δημοφιλέστερο προϊόν της, τι ποσοστό χρημάτων πρόσφερε από τα παραπάνω;


Περίπου το 50% των εσόδων της προέρχονται από αυτό και ναί είναι πραγματικότητα. Σύμφωνα και με την τελευταία αναφορά κερδών η εταιρεία ισχυρίστηκε πως αυτό το ποσοστό περιέχει συνολικά τα iPhones αλλά και όλα τα σχετικά προϊόντα.

Ειδικότερα η Αpple πουλησε το τελευταίο διάστημα περί τα 18.65 εκατομμύρια iPhone κάτι που αντιστοιχεί σε 12.3 δισεκατομμύρια δολλάρια ή αλλιώς πιο απλά το 50%. Φυσικά αξίζει να αναφερθεί ότι αυτοί οι αριθμοί δεν βασίζονται αποκλειστικά στο iPhone και μόνο αλλά περιλαμβάνει και όλα τα σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο σύμφωνα με μια υποσημείωση στην αναφορά της Apple γνωστοποιείται πως περιλαμβάνονται τα χρήματα από τις συμφωνίες με τους παρόχους, όλες τις σχετικές υπηρεσίες αλλά και τα αξεσουάρ που φέρουν το brand της Αpple. Oμολογουμένως δεν περιλαμβάνονται τα κέρδη από το App Store, τα iPod touches ή τα iPads.

Τέλος αξίζει να θυμήσουμε πως το τελευταίο τρίμηνο του 2010, το iPhone κατείχε το μόλις το 33% του ποσοστού των κερδών της. 

Σχόλια