H Huawei σχεδιάζει να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στο Ην. Βασίλειο


H κινέζικη εταιρεία που έγινε γνωστή στο χώρο από τα άκρως οικονομικά της smartphones, η Ηuawei σχεδιάζει να διπλασιάσει τις θέσεις εργασίας της στην χώρα της Αγγλίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρείας. Την ίδια ώρα μάλιστα που ακόμα και γνωστές εταιρείες στο χώρο, με μεγάλο όνομα, έχουν στραφεί σε απολύσεις (βλ. cisco κ.α).

Ακόμη η Huawei, σχεδιάζει να προσθέσει 500 θέσεις IT επαγγελματιών στην έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία βρίσκεται στη Basingstoke. Ωστόσο η εταιρεία ήδη απασχολεί 500 άτομα εκεί καθώς το πρώτο κατάστημα λειτρουργησε το 2001 αρχικά στη πόλη του Λονδίνου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν το 2003 στη Basingstoke.

Εκτός από το διπλασιασμό του εργατικού δυναμικού της στο Hν. Βασίλειο, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας κατά στο διάστημα των επόμενων τριών χρόνων.

"Η αύξηση των εργαζομένων στο γραφείο μας, στην Βρετανία, θα μας βοηθήσει στη παροχή περισσότερων προσαρμοσμένων και καινοτόμων προϊόντων και λύσεων για τους Βρετανούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς, εταιρικούς πελάτες και καταναλωτές", ανέφερε ο UK chief executive Victor Zhang.

Tέλος, η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό της στην αναπτυγμένη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, δεδομένου ότι προβλέπει περαιτέρω ανάπτυξη της δικτύωσης με τους επιχειρηματικούς τομείς των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Aξίζει να υπενθυμίσουμε πως από την Huawei περιμένουμε και το νέο smartphone ΖTE Skate καθώς και το tablet της που ακούει στο όνομα ZTE Light

Σχόλια