H Ιntel σχεδιάζει να διαθέσει τον Atom Z670 (aka "Oak Trail") σε κατασκευαστές Android tablets


Όπως όλα δείχνουν η Intel δεν θέλει να μένει αμέτοχη στην εξέλιξη των tablets και έτσι ετοιμάζεται να μπεί στην αγορά του Android, καθώς έχει ξεκινήσει νέες συνεργασίες με κατασκευάστριες εταιρείες για την δημιουργία και παροχή επεξεργαστών για tablets που βασίζονται στο λειτουργικό Android.

Σύμφωνα και με ένα σχετικό άρθρο στο Digitimes, αποκαλύφθηκε ότι η Intel σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Atom  σε ταμπλέτες Android, προκειμένου να βελτίωσει την εμπειρία των χρηστών καθώς και τις επιδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Ειδικότερα η Intel σχεδιάζει να βελτιστοποιήσει το νεότερο Atom Ζ670, με την κωδική ονομασία Oak Trail έτσι ώστε να «συνεργάζεται» με το Android 3.0 Ηοneycomb. Παράλληλα οι εταιρείες Acer, Lenovo και Asustek Computer συμφώνησαν να αναπτύξουν Android 3.0 tablets κάνοντας χρήση του νέου επεξεργαστή της Intel, τα οποία θα διατεθούν στην αγορά το δεύτερο μισό του 2011. Ωστόσο και η Cisco σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή ταμπλετών με το Oak Trail chip, oι οποίες θα έχουν ως στόχο την αγορά των επιχειρήσεων.

Σχόλια