Η LG υπογράφει άδεια χρήσης του ARM Cortex A15 για δημιουργία δικών της SoC



H LG Electronics ανακοίνωσε την νέα συνεργασία της με την ARM καθώς και την συμφωνία της για χρήση σχεδίων των ARM Cortex A15 MPCore, Cortex-A9 MP, ARMI Mali-T604 GPU και ΑRM CoreLink, με σκοπό να επεμβαίνει στη δημιουργία και την εξέλιξη αυτών.

Αξίζει να θυμήσουμε πως η κορεάτικη εταιρεία έχει ήδη άδεια χρήσης προϊόντων της ARM από το 1995, ωστόσο με την νέα συμφωνία επεκτείνονται οι δυνατοτητές της και σαφώς κατά μεγάλο ποσοστό οι επεξεργαστές θα δημιουργούνται σε συνεργασία με αυτή.

Ο Boik Sohn, Vice President της LG ανέφερε πως: "Αυτή η νέα συμφωνία αδειοδότησης θα προσφέρει στην εταιρεία την επόμενη γενιά επεξεργαστών που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ηγετική θέση στην έξυπνη ψηφιακή τηλεόραση αλλά και στα smartphones, και θα οδηγούν τη στρατηγική της πλατφόρμας μας."

Η ανανεωμένη συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων εταιρειών σημαίνει ότι το μέλλον των LG smartphones και tablets θα διαθέτει επεξεργαστές SoC (System on chip) από την ίδια, τακτική που ακολουθεί άλλωστε και Samsung. Φυσικά εδώ το άμεσο συμπέρασμα είναι και ο ανταγωνισμός που προκύπτει προς αυτή αλλά ομολογουμένως και προς την Apple.

Προφανώς κάτι τέτοιο όμως θα λειτουργήσει μειονεκτικά προς την Texas Instruments και την Nvidia που παρέχουν στην LG τέτοιου είδους chip, τα οποία εξοπλίζουν άλλωστε τα Optimus 2x, 3D και G-Slate.

Σχόλια