Nέες πληροφορίες για τους επόμενης γενίας Snapdragon


Οι κωδικές ονομασίες MSM8270, MSM8930, MSM8960 και APQ8064, μπορεί να μην σας "λένε" κάτι σε πρώτη φάση ωστόσο πρόκειται για τα καινούργια "διάμαντια" της Qualcomm, για τα οποία έχουμε νέες, άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες που ομολογουμένως αφορούν τα χαρακτηριστικά τους.

Οι νέοι επεξεργαστές Snapdragon λοιπόν χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική Krait,  κατασκευάζονται με τη μέθοδο 28 νανομέτρων και διαθέτουν συχνότητα λειτουργίας 2.5Ghz. Πρωτόγνωρες ταχύτητες για επεξεργαστές που θα εξοπλίζουν τις νέες φορητές συσκευές όμως αξίζει να αναφερθεί πως είναι έως και 23 τοις εκατό "δυνατότεροι" από τον Cortex A15 ενώ ταυτόχρονα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Τα ολοκαίνουργια chip αναμένεται να είναι γρηγορότερα έως και πέντε φορές από προηγούμενα μοντέλα ενώ αναπαράγουν video ανάλυσης 1080p καθώς και 3D. Εκτός αυτών υποστηρίζουν 8 κάναλο ήχο Dolby Surround και κάμερες ανάλυσης έως 20MP.


Όσον αφορά το MSM8960 ενσωματώνει λειτουργίες 3G και 4G και θα διατεθεί στις εταιρείες για δοκιμή τέλος Μαϊου ενώ τα υπόλοιπά θα δοθούν προς το τέλος του χρόνου κάτι που σημαίνει πως θα τα δούμε σε φορητές συσκευές από το νέο έτος.

Πηγή


Σχόλια