Η Αpple μηνύει την Samsung για αντιγραφή των iPhone & iPad


Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Αpple κατέθεσε αγωγή κατά της Samsung, λέγοντας τα εξής:

"Αντί να καινοτομεί και να αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία και το μοναδικό στυλ της για τα smartphones και τα tablets, η Samsung επέλεξε να αντιγράψει την τεχνολογία της Apple, το user interface και το πρωτοποριακό στυλ σε αυτά προϊόντα που αποτελούν απομίμηση"

Όπως όλα δείχνουν η Apple δεν θα αποφύγει να κάνει κάτι για αυτό και όπως κάθε αντίστοιχη φορά που αντιληφθεί αντιγραφή των προϊόντων της προστρέχει σε νομικές κινήσεις.

Το χρονοδιάγραμμα για όσους δεν θυμούνται έχει ως εξής: το 2007 η Apple παρουσιάζει το πρώτο της iPhone, τον επόμενο χρόνο έρχεται το δεύτερης γενιάς. Mέχρι τότε δεν υπήρξε κάποιου είδους αντιγραφή από εταιρείες ωστόσο το 2010 η Samsung παρουσιάζει από πλευρά της το Galaxy S. Oμολογουμένως μια συσκευή που μοιάζει σε πρώτη ματιά με το iPhone όμως διαφέρει στο λειτουργικό καθώς «τρέχει» Αndroid αλλά και στο user interface μιας και διαθέτει το custom της Samsung, το γνωστό TouchWiz. Παρ΄όλα αυτά αν το καλοσκεφτούμε, στο UI αν και custom υπάρχουν αρκετές ομοιότητες όσον αφορά την εμφάνιση αλλά και την διάταξη των εικονιδίων και γενικότερα του μενού με αυτό του iOS. Συνεχίζοντας τον Απρίλιο του 2010 παρουσιάστηκε το iPad ενώ αντίστοιχα από την κορεάτικη εταιρεία υπήρξε το πρώτο Galaxy Tab μετά από πέντε μήνες. «Επίσημα» το Galaxy Tab άλλωστε αποτελούσε και τον πρώτο αντίπαλο του iPad, σύμφωνα με πολλούς.

Εδώ βέβαια δεν νομίζω ότι είναι ορθή η σκέψη της αντιγραφής του iPad καθώς τα tablet pcs υπήρχαν πολύ νωρίτερα απλώς λόγω της μικρής διαφήμισης αλλά και του αυξημένου κόστους απόκτησης δεν ήταν ευρέως γνωστά. Σε αντίθετη περίπτωση, η Apple θα έπρεπε να στραφεί σε μηνύσεις πρός στις περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν tablets.

Τώρα που θα καταλήξουν αυτές οι εταιρείες με τις δικαστικές διαμάχες δεν γνωρίζουμε πολλές φορές όμως τέτοιες καταστάσεις αποβλέπουν σε συνεργασίες μελλοντικές γιατί αν θυμηθούμε η πρώτη χρησιμοποιεί εδώ και καιρό, οθόνες αλλά και επεξεργαστές που παράγει η δεύτερη, στις συσκευές της. Είδωμεν....

Σχόλια