To iPhone καταγράφει το που πάς!


Ένα νέο θέμα έρχεται στην επικαιρότητα σύμφωνα με άρθρο του Alasdair Allan και αφορά και πάλι τα προϊόντα της Apple. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν τo iPhone και τo iPad 3G καθώς προκύπτει πως τα παραπάνω καταγράφουν τις διαδρομές των χρηστών.

Ειδικότερα οι προαναφερθείσες συσκευές κρατούν backup με λεπτομερείς πληροφορίες που αφορούν την τοποθεσία του χρήστη όπως γεωγραφικό μήκος, πλάτος και την ώρα που βρίσκονται στo εκάστοτε μέρος. Εκτός των άλλων οι παραπάνω πληροφορίες είναι μη προστατευμένες με κάποιου είδους κρυπτογράφηση ενώ μεταφέρονται και σε οποιαδήποτε συσκευή γίνεται συγχρονισμός.

Όσον αφορά το αρχείο log πρόκειται για ένα consolidated.db το οποίο δεν συλλέγει πάντα ακριβείς πληροφορίες ωστόσο έχει ξεκινήσει να υπάρχει στις συσκευές με την έλευση του iOS 4. Kάτι που ομολογουμένως φανερώνει πως η «κατασκοπευτική» καταγραφή άρχισε με την εγκατάσταση του πρόσφατου λειτουργικού.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Apple συλλέγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτά τα δεδομένα ή ότι τα διαθέτει σε τρίτους (πχ. διαφημιστές). Όμως, στους όρους χρήσης της Apple αναφέρεται ότι η ίδια ή συνεργάτες της μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών της.

Σχόλια