Από αύριο σταματά και επίσημα η λειτουργία του Yahoo! Buzz


Mετά το κλείσμο των GeoCities και Briefcase, η Yahoo τώρα σκοπεύει να δώσει τέλος σε ένα από τα νεότερα "προϊόντα" της το γνωστό σε όλους Yahoo! Buzz.

To Βuzz, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008, σχεδιάστηκε με σκοπό να δώσει στους χρήστες μια κοινότητα για δημοσιοποίηση νέων ιστοριών, γεγονότων κτλ. Το Yahoo! Buzz μέχρι πρότινος ήταν ένας δυναμικός ανταγωνιστής των αντίστοιχων υπηρεσιών Digg και Reddit. Πολύς κόσμος συμφωνούσε όμως πως η  δημοτικότητα των δυο άλλων είναι αυξημένη καθώς χρησιμοποιούνταν περισσότερο από δημοφιλή πρόσωπα.

Η είδηση ​​ότι η Yahoo σκόπευε να κλείσει το Buzz για πρώτη φορά διέρρευσε στο Twitter τον περασμένο Δεκέμβριο από ένα ανώνυμο χρήστη που ισχυρίστηκε επίσης ότι η εταιρεία θα δώσει τέλος στις υπηρεσίες Delicious, Picks και Bookmarks.

Ωστόσο σύμφωνα με το νεότερο δημοσίευμα στο επίσημο Blog της Yahoo, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία του Buzz στις 21 Απριλίου. Ακόμα ανέφερεται ότι ήταν μια σκληρή απόφαση για τη Yahoo, αλλά αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να επικεντρωθεί σε άλλες υπηρεσίες που θα της αποφέρουν τα κέρδη του επιθυμεί για το τρέχον έτος.

Σχόλια