Το Android Market προσφέρει περισσότερες δωρεάν εφαρμογές από τον ανταγωνισμό



Όπως όλα δείχνουν το λειτουργικό για φορητές συσκευές της Google πλέον προσφέρει πολύ περισσότερες δωρεάν εφαρμογές από το App Store της Apple.

Πιο συγκρεκριμένα τo Android Market προσφέρει περισσότερες από 134.342 δωρεάν εφαρμογές για download σε αντίθεση με το iTunes App Store όπου φιλοξενούνται περίπου 121.845 δωρεάν apps. Ομολογουμένως η διαφορά δεν είναι τεράστια όμως δίνει στην Google τη πρώτη θέση όταν μιλάμε για δωρεάν εφαρμογές ωστόσο τα παραπάνω φυσικά προκύπτουν από τις μετρήσεις του πραγματοποίησε η εταιρεία στατιστικών, Distimo.

Εκτός των άλλων, η εν λόγω εταιρεία στην αναφορά της αποκάλυψε πως εάν ο ρυθμός ανάπτυξης των εφαρμογών στο Android Market παραμείνει στα σημερινά επίπεδα σίγουρα μέσα στους επόμενους πέντε μήνες θα ξεπεράσει τις εφαρμογές του Apple App Store. Aκόμη προβλέπεται πως το Αpp Store για το iPad θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών με σειρά να έχουν τα Marketplace της Microsoft, App World της RIM και το Ovi Store της Νοkia.

Επιπλεόν αναφέρεται πως το Marketplace της Microsoft θα είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερες εφαρμογές από το αντίστοιχο της RIM και φυσικά από το Ovi Store πριν κάν συμπληρώσει ολοκληρωτικά ένα χρόνο ύπαρξης. Τέλος, η Apple συνεχίζει να έχει ηγετική θέση όσον αφορά τις εφαρμογές για tablets προσφέροντας πάνω από 75.755 apps προγραμματισμένες από 21.975 developers.

Πηγή 

Σχόλια