H Apple επιθυμεί το cloud music γι'αυτό και εξελίσσει το iCloud


Oι υπηρεσίες Cloud music εκτός των άλλων αποτελούν συνεργασία των μεγάλων εταιρειών του χώρου της τεχνολογίας με τις δισκογραφικές εταιρείες. To Αmazon και η Google προσφέρουν τις δικές τους αντίστοιχες υπηρεσίες, μέχρι στιγμής, ωστόσο οι δυσκολίες είναι αρκετές καθώς επίσης και η επιτυχία δεν είναι αυτό που αναμενόταν.

Από την άλλη η Αpple δουλεύει για την δική της υπηρεσία, την iCloud, μετά την αγορά του domain cloudme.com, και φυσικά έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τρείς μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Με το iCloud, η Αpple θα σκανάρει τις μουσικές βιβλιοθήκες των χρηστών στο iTunes και στη συνέχεια θα γίνεται streaming αυτών απευθείας στις φορητές τους συσκευές (iPod, iPhone κτλ.). Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η απελευθέρωση του δεσμευμένου αποθηκευτικού χώρου στις συσκευές και παράλληλα εξασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα των μουσικών αρχείων.

Φυσικά αν τα πράγματα πάνε όπως τα επιθυμεί η Αpple, σίγουρα θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού καθώς το Amazon και η Google δεν έχουν λάβει άδειες από δισκογραφικές. Ομολογουμένως κάτι τέτοιο θα κόστισε αρκετά στη εταιρεία με το μήλο και αναμφίβολα το κόστος θα περάσει στους καταναλωτές. Παρ'όλα αυτά μια πρώτη εικόνα για το κόστος των υπηρεσιών της είναι άγνωστη για την ώρα.

Τέλος, όσον αφορά την επίσημη παρουσίαση του iCloud ούτε αυτό είναι γνωστό ωστόσο θα ήταν μια καλή ευκαιρία το φετινό WWDC τον Ιούνιο.

Update: Ανακοινώθηκε επίσημα πως η παρουσίαση του iCloud θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου στο WWDC.

Σχόλια