Fujifilm X-E3, μια μικρότερη και πιο οικονομική X-Pro2

Η Fujifilm ανακοίνωσε την νέα Χ-Ε3, που φέρει όλα τα καλούδια της X-Pro2 σε μικρότερο σώμα αλλά και με μια οθόνη αφής. Η ολοκαίνουργια mirrorless camera διαθέτει αισθητήρα 24,3MP APS-C X-Trans III και τον ταχύτατο επεξεργαστή εικόνας X-Processor Pro. Η αυτόματη εστίαση εντοπίζει 325 σημεία ενώ η καταγραφή video παρέχεται στην ανάλυση των 4K.

Φυσικά για να διατηρηθεί το μικρό σώμα απουσιάζουν κάποια στοιχεία όπως το D-pad για την πλοήγηση στο μενού ενώ λείπει το button ρύθμισης έκθεσης. Ακόμη το υβριδικό viewfinder της X-Pro2 έχει αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρονικό.

Η Fujifilm X-E3 είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που ενσωματώνει Bluetooth. Με αυτό τον τρόπο η κάμερα επεκτείνει τις δυνατότητες διασύνδεσης με φορητές συσκευές, επιτρέποντας τον εύκολο διαμοιρασμό φωτογραφιών μέσω του Fujifilm Camera app.

Ακόμα διαθέτει ένα βελτιωμένο αλγόριθμο αυτόματης εστίασης που μπορεί να κλειδώσει σε μόλις 0,06 δευτερόλεπτα, στοιχείο που θα λάβουν και οι X-T20, X100F και Χ-Pro 2 μέσω ενημέρωση τους επόμενους μήνες.

Η Fujifilm θα κυκλοφορήσει την X-E3 σε δυο kits, ένα με τον 18-55mm f/2.8-4.0 OIS και το άλλο με τον 35άρι f/2 φακό. Το σώμα θα πωλείται και ξεχωριστά στην τιμή των 900$ ενώ οι τιμές των kit θα είναι στα 1300$ και 1150$ αντίστοιχα.

Σχόλια