Google Voice Search (με Search by Image) & Instant Pages για υπολογιστές

H Google θέλει να ξεχωρίζει μέσα από τις υπηρεσίες της και γι'αυτό συνεχίζει ακάθεκτη αυτή την προσπάθεια, αποκαλύπτοντας δυο νέες εξελίξεις, στο Inside Search event.

Aρχικά η πρώτη ανακοίνωση είναι το Voice Search για υπολογιστές (παρόμοιο με αυτό του Android) το οποίο όμως συνοδεύεται από ένα νέο χαρακτηριστικό το Search by Image. Για την αναζήτηση με φωνή δεν χρειάζονται συστάσεις ωστόσο το Search by Image βοηθά στην αναζήτηση στοιχείων κατευθείαν από αρχεία εικόνας. Ειδικότερα με απλό drag and drop μιας εικόνας/φωτογραφίας ή του URL αυτής στο search box της Google, η μηχανή αναζητά και παρουσιάζει σχετικές πληροφορίες άμεσα και γρήγορα. Και τα δύο νέα features είναι συμβατά με τον Chrome και τον Firefox (με αντίστοιχο extension) και υποστηρίζουν, για την ώρα, μόνο την Αγγλική γλώσσα.

Tέλος, εκτός από τα παραπάνω η εταιρεία ανακοίνωσε και το Instant Pages, το οποίο υπόσχεται αυξημένες ταχύτητες browsing σώζωντας 2 έως 5 δευτερόλεπτα από την κλασική αναζήτηση, με την διαδικασία απευθείας φορτώσης του πρώτου σχετικού αποτελέσματα αναζήτησης. To Ιnstant Pages είναι διαθέσιμο από σήμερα στην έκδοση του Chrome για developers ενώ θα προστεθεί και στην επόμενη δημόσια beta μέσα στην εβδομάδα.

Παρακάτω ακολουθούν όλα τα σχετικά videos για τις νέες λειτουργίες:



Σχόλια