Το iPad βάζει γυαλιά στις κονσόλες παιχνιδιών


Mε την αύξηση των πωλήσεων των tablets και το iPad να ηγείται σε αυτή την κατηγορία πλέον αποτελεί και την γρηγορότερα ανεπτυσσόμενη πλατφόρμα για παιχνίδια, σύμφωνα με developers της Electronics Arts.

Aκόμη αναφέρεται πως οι πωλήσεις παιχνιδιών στις κονσόλες σημειώνουν πτώση κατά 40% ενώ σε σύγκριση με το παρελθόν, το 2000 κατείχαν το 80% στην βιομηχανία των παιχνιδιών.

Ο κύριος λόγος είναι πιθανόν, επειδή ο χρόνος μεταξύ κάθε νέας έκδοσης (παιχνιδιού) είναι πολύ μικρός και τα παιχνίδια δημιουργούνται όλο και περισσότερο με συνεργασίες εταιρειών.

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι κονσόλες μπορούν να προσφέρουν καλύτερα γραφικά, οι παίκτες ψάχνουν για κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Παράλληλα, ο John Carmack, συνιδρυτής της id Software προβλέπει ότι οι φορητές συσκευές θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν στα ίσια τις κονσόλες. Αυτό γιατί τα iPad και iPhone διαθέτουν αξιόλογο hardware έτσι ώστε να παρέχουν στους gamers την απαραίτητη δύναμη, απόδοση και γραφικά για ξεχωριστή εμπειρία gaming.

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται ανυσηχητικά για το μέλλον των κονσολών και των παιχνιδιών ωστόσο μήπως με τις νέας γενιάς συσκευές (βλ. PlayStation PS4, νέο Xbox, Νintendo Wii U) τα πράγματα αλλάξουν και ο κόσμος δει με άλλο μάτι το θέμα gaming;

Πηγή

Σχόλια