Δέκα σημεία που κάνουν τα N8 & N9 να διαφέρουν


Το Nokia N8 δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις φωτογραφικές ανησυχίες των χρηστών ενώ σε γενικές γραμμές αποτελεί ένα πλήρες smartphone φτιαχμένο για κάθε άλλη χρήση. Από την άλλη το ολοκαίνουργιο Nokia N9 παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες και για την ώρα είναι η ναυαρχίδα την εταιρείας με λειτουργικό MeeGo. Mε το πρώτο να είναι στην αγορά σχεδόν ένα χρόνο και το δεύτερο να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά σίγουρα έχει προκαλέσει εντύπωση, εμέις παραθέτουμε τα δέκα βασικότερα σημεία που κάνουν τις συσκευές να διαφέρουν.

Σύμφωνα με το Nseries blog της Nokia τα ξεχωριστά σημεία των δύο smarthpone της σειράς N, είναι τα παρακάτω:

1.Οθόνη: Η οθόνη του N9 αναμφισβήτητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζει και ομολογουμένως διαφέρει από του N8. 3.9-ίντσες σε σύγκριση με τις 3.5" του N8 σίγουρα είναι η πρώτη εμφανής διαφορά.

2.Ανάλυση: Μεγαλύτερη οθόνη σημαίνει και μεγαλύτερη ανάλυση, χωρίς να ισχύει πάντα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το N9 διαθέτει ανάλυση 480 x 854pixels σε αντίθεση με τα  360 x 640pixels του N8.

3.Μέγεθος: Ο λεπτός σχεδιασμός του N9 κέρδισε τις εντυπώσεις και χωρίς αμφιβολία το πάχος των 12.1mm είναι 0.8mm μικρότερο από του N8.

4.Ήχος: H αποκωδικοποίση του Dolby digital plus ξεχωρίζει στην περίπτωση του N9.

5.Κάμερα:  Το N8 εξοπλίζετα με κάμερα 12MP σε αντίθεση με την 8MP του N9 η οποία είναι δημιουργία της Carl Zeis με autofocus και διπλό LED-flash.

6.Eπεξεργαστής (CPU): Η καρδιά επεξεργασίας αυτών των δύο smartphones διαφέρει με το N9 να διαθέτει τον Cortex A8 στο 1Ghz ενώ ο ΑRM 8 στα 680Mhz φιλοξενείται ως γνωστόν στο N8.

7.Homescreens: To N8 διαθέτει τρεις παραμετροποιήσιμες αρχικές οθόνες για εφαρμογές, gadgets κτλ. σε αντίθεση με τις homescreens του N9 όπου και αυτές είναι τρείς αλλά διαφέρουν στα στοιχεία απεικόνισης. Έτσι στις αρχικές οθόνες του N9 εμφανίζονται οι εφαρμογές στην πρώτη, οι εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο και οι ειδοποιήσεις, στη δεύτερη και τρίτη οθόνη αντίστοιχα.

8.ΝFC: Το Νοkia N9 έρχεται με προεγκατεστημένο NFC chip.

9.Λειτουργικό σύστημα: Μια από τις βασικότερες διαφορές είναι το λειτουργικό τους σύστημα αφού το N9 τρέχει ΜeeGo v1.2 Harmattan και το N8, Symbian S^3 OS.

10. Tα κουμπιά/buttons: To Ν9 εγκαινιάζει ένα νεο τρόπο λειτουργίας χωρίς κουμπία με χειρισμό εξ'ολοκλήρου από την οθόνη αφής σε αντίθεση με το το Nokia N8 που διαθέτει τα βασικά πλήκτρα.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σχόλια

  1. Έχω το N8 αλλά όταν κυκλοφορήσει το N9, θα μπει και αυτό στη συλλογή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου