PlayStation 4 concept design με φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα


Πριν λίγο καιρό αναφορές ήθελαν το ξεκίνημα της παραγωγής του νέου PlayStation με σκοπό την επίσημη κυκλοφορία του μέσα στο 2012. Από την άλλη τα προβλήμα που αντιμετώπισε η Sony με το PS Network κάνει πολλούς να πιστεύουν πως oι πρόσφατες πληροφορίες φαίνεται να μην αποτελούν απλά φήμες. Ωστόσο αν όλα αυτα μας προετοιμάζουν για την επόμενης γενίας παιχνιδοκονσόλα πως θα ήταν αυτή, όσον αφορά την εμφάνιση;






Ο σχεδιαστής Joseph Sumary έρχεται να μας παρουσίασει μια από τις πρώτες σχεδιαστικές υλοποιήσεις του PlayStation 4. Ένα πρωτότυπο concept που φαντάζει φιλικό προς το περιβάλλον αφού σύμφωνα με τον ίδιο αποτελείται από 60% ανακυκλώσιμα υλικά και παράλληλα καταναλώνει μηδενική ενέργεια σε standby mode. Eπιπλέον λειτουργία ECO Restart είναι στις προτιμήσεις του Sumary, με την οποία σώζονται τα παιχνίδια κατά τον τερματισμό και στην επανεκκίνηση επανέρχονται στο σημείο που ήταν. Έτσι αποφεύγεται το πλήρες restart που ομολογουμένως έχει και αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις.


Συνεχίζοντας, το PS4 concept φαίνεται να διαθέτει 1.5ΤΒ αποθηκευτικό χώρο, full 3D λειτουργία, DLNA, HDMI, 3D Blu-Ray, USB 3.0, DPConnect Bravia Sync, Sony Ericsson sync, Qriocity, αποθήκευση σε cloud, live TV και πληθώρα widgets.

Aν και τα concepts τις περισσότερες φορές διαφέρουν από το τελικό προϊόν σίγουρα το παραπάνω στου Joseph Sumary είναι κάτι που μας αρέσει. Φυσικά εντύπωση κάνει η φιλικότητά του προς το περιβάλλον αλλά και κατά πόσο θα ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα πραγματικότητα.

Πηγή

Σχόλια