Πέντε σημεία κλειδιά από το χθεσινό Build της Microsoft


To χθεσινό BUILD conference της Microsoft αποτελεί παρελθόν ωστόσο οι συζητήσεις γύρω από τα νέα Windows 8 αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα είναι εντονότερες, αν παρ'όλα αυτά εσείς το χάσατε μην ανησυχείτε. Στο εν λόγω άρθρο θα αναφερθούμε στα 5 κυριότερα σημεία που αποτέλεσαν την χθεσινή παρουσίαση και σίγουρα κέντρισαν το ενδιαφέρον. Εσείς διαβάζοντάς το σίγουρα θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα κομμάτια κλειδιά του conference ενώ για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε και το 5 λεπτο Windows 8 Developer Preview video.

Ας πάμε λοιπόν να δούμε τα σημαντικότερα που ειπώθηκαν χθες:
  • Windows 7: Έγινε αναφορά στην επιτυχημένη πορεία των Windows 7 τα οποία εκτός των άλλων πούλησαν 450 εκατομμύρια αντίγραφα.
  • Metro UI: Aκόμα, τα Windows 8 θα διαθέτουν το Metro UI, αυτό που άλλωστε κάνει χρήση και το λειτουργικό της εταιρείας για smartphones, οπου τα τετραγωνισμένα παράθυρα θα αποτελούν κάθε application.
  • Αφή: Aναμφίβολα η "αφή" θα αποτελεί βασικό στοιχείο χειρισμού των νέων Windows αφού προορίζονται και για συσκευές με την εν λόγω μέθοδο εισαγωγής.
  • Cloud: Το Cloud δεν θα λείπει από το φρέσκο λειτουργικό, αν μη τι άλλο θα ενισχύσει την υπηρεσία της Microsoft, το Skydrive, που στόχο έχει την ευκολότερη διαχείριση των δεδομένων από κάθε συσκευή, σύμφωνα με τις αναφορές των ομιλιτών.
  • Developers: Ναι σ'αυτούς βασίζεται η Microsoft και σίγουρα θέλει την βοηθεία τους αφού αυτοί θα δημιουργήσουν τις εφαρμογές για τα Windows 8 και φυσικά θα προσπαθήσουν με τον τρόπο τους να βελτιώσουν το επερχόμενο λειτουργικό. Η Microsoft φυσικά για να κάνει πιο έντονο το ενδιαφέρον θα ανταμοίψει αυτούς, μοιράζοντας 5.000 λαπτοπς της Samsung με προεγκατεστημένα για Windows 8 για προγραμματιστές.

Σχόλια