iPhone 5, νέα κεραία, παρόμοιο design και ίδια RAM με το 4άρι


To επόμενο iPhone ετοιμάζεται και σύντομα θα παρουσιαστεί και επίσημα. Φυσικά όπως και κάθε άλλη φορά οι συζητήσεις γύρω από το νέο smartphone της Apple δίνουν και παίρνουν με τα πιθανολογούμενα χαρακτηριστικά να έχουν δημιουργήσει το iPhone που επιθυμούμε.

Φυσικά θα έχετε ακούσει πως πολύ πιθανό είναι να διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, μικρότερο πάχος, κάμερα των 8MP, βελτιωμένη κεραία, δυνατότητες 3D και πολλά άλλα. Τι απ' όλα όμως είναι αυτό που φαντάζει πιο αληθινό και πιο κοντά στο να το δούμε όντως στη νέα συσκευή;

Νέες πληροφορίες που κάνουν το γύρω του διαδικτύο θέλουν το iPhone 5 να μην αλλάζει ριζικά το σχεδιασμό του. Ακούγεται λοιπόν ότι θα βασίζεται στο design του γνωστού iPhone 4 ωστόσο οι αλλαγές θα το διαφοροποιούν από τον προκάτοχο. Επιπλέον οι φήμες για μεγαλύτερη οθόνη edge-to-edge δείχνουν να επιβεβαιώνονται αφού όντως το 5άρι θα διαθέτει περισσότερων ιντσών οθόνη. Τώρα αν θα αυξηθεί και η ανάλυση είναι άλλο θέμα, παρ'όλα αυτά αν η Apple θέλει να κάνει την διαφορά σίγουρα θα τροποποιηθεί και αυτό το χαρακτηριστικό, ομολογουμένως προς το καλύτερο.

Επιπρόσθετα κάτι που συζητιέται σήμερα είναι το ποσοστό της μνήμης RAM. Κουβέντες θέλουν η προσωρινή μνήμη της νέας συσκευής να μένει στα ίδια επίπεδα αφού δεν κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη. Ωστόσο αν οι εφαρμογές αποκτήσουν 3D χαρακτήρα και γενικότερα γίνεται διαχείριση τέτοιων επιλογών το παραπάνω κατά την γνώμη δεν στέκει και πολύ.

Συνεχίζοντας με το hardware ένα ακόμα στοιχείο που είχε συζητηθεί από την ημέρα κυκλοφορίας του iPhone 4 και είναι απαραίτητο να αλλαχθεί είναι η κεραία. Αυτό γιατί, αν θυμάστε, το τωρινό iPhone είχε παρουσιάσει προβλήματα με το σήμα, επομένως μια βελτιωμένη κεραία χωρίς θέματα είναι σίγουρα στο πακέτο των αλλαγών.

Φυσικά Gorilla Glass για αυξημένη προστασία της οθόνης, κάμερα υψηλότερης ανάλυσης, επεξεργαστής A5 dual-core και λειτουργικό σύστημα iOS 5 είναι δεδομένα.

Για την ώρα λοιπόν όλα τα νέα και επικαίρα για το νέο iPhone 5 είναι αυτά που διαβάσατε παρ'όλα αυτά δεν έχουμε από το να κάνουμε υπομονή μέχρι να μάθουμε την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης η οποία σίγουρα δεν απέχει πολύ από την σημερινή μέρα.

Σχόλια