Canon EOS-1D X, η DSLR!


Η Canon θέλει να βασανίσει οικόγενειες εν περίοδο κρίσης και φυσικά να κάνει του λάτρεις της φωτογραφίας να μείνουν με ανοιχτό στόμα. Γιατί όλα αυτά; Απλά και μόνο το όνομα φτάνει, EOS-1D X, η DSLR, που σίγουρα όλοι θα ήθελαν και πόσο μάλλον οι φανατικοί του είδους. Για να τα πάρουμε όλα με τη σειρά και ας δούμε τι φέρνει μαζί της η νέα κάμερα:

Aισθητήρας 18.1-megapixel 35 mm full-frame για υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και δύο επεξεργαστές DIGIC 5 στο εσωτερικό για ακόμα πιο γρήγορες συνεχείς λήψεις (12fps) και φυσικά ταυτόχρονη εστίαση σε 61 σημεία εκπλήσουν σε πρώτη φασή. Εκτός αυτών όμως στο εσωτερικό φιλοξενείται ακόμα ένα cpu, το DIGIC 4, για πιο απλές λειτουργίες όπως φωτεινότητα, χρώματα και εστίαση προσώπων έτσι ώστε να μην φορτώνονται οι DIGIC 5. Eπιπλέον ληψη video στα 1080p δεν θα μπορούσε να λείπει από τα χαρακτηριστικά. Ακόμη, οι χαμηλές συνθήκες φωτισμού δεν εμποδίζουν το νέο μοντέλο αφού το ISO από 100 έως 51200 κάνει θαύματα σε τέτοιες περιπτώσεις.


Εξωτερικά η EOS-1D X φαίνεται στιβαρή και «καλογυμνασμένη» καθώς αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες για να μην απογοητέυσει κανέναν και ποτέ. Άλλωστε και η διπλή δόνηση για καθαρισμό του φακού από σκόνες λειτουργικεί θετικά σε όλο αυτό. Ωστόσο από το σώμα δεν λείπει και η θύρα Gigabit Ethernet για χρήση της κάμερας ως FTP server, σε περιπτώσεις συγχρονισμού.


Και τώρα η τιμή! 6800$ μόνο για το σώμα που αν τα διαθέτεις σίγουρα θα μπείς στο πειρασμό να αποκτήσεις και το GP-E1 με επιπλέον 300$ για geotagging καθώς και το WFT-E6A για Bluetooth και WiFi με άλλα 600$. Σύνολο  7700+$. Φυσικά για να μην αγχώνεσαι η Canon θα τη διαθέσει τον ερχόμενο Μάρτιο οπότε μέχρι τότε ίσως φτάνει ο χρόνος για να τα βρείς! :-)

Πηγή


Σχόλια