Oι χρήστες του Facebook αλοένα και αυξάνονται και πλέον περίπου 750.000.000 άτομα απολαμβάνουν τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τα υποπροϊόντα αυτής. Αυτό σημαίνει ότι πολύς κόσμος με κάθε διάθεση συνδέεται, μαθαίνει νέα, επικοινωνεί αλλά εκτός αυτών υπάρχουν και άτομα που επιθυμούν τα εντελώς αντίθετα. Στόχος αυτών είναι να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα, κωδικούς, φωτογραφίες, και ό,τι θεωρούν ότι είναι χρήσιμο γι' αυτούς.
Έτσι λοιπόν η Facebook δεν μένει με σταυρωμένα χέρια και κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών της, όσο το δυνατό είναι εφικτό. Ειδικότερα ο Zuckerberg έχει αναθέσει σε μια ομάδα 30 ατόμων το τομέα της ασφάλειας ενώ το Facebook Immune System αναλαμβάνει τα περαιτέρω. Κάθε κλικ, μήνυμα, ενημέρωση του status και γενικά οποιαδήποτε κίνηση παίρνει μέρος στη σελίδα φιλτράρεται από ειδικούς αλγόριθμους. Στόχος αυτού του μέτρου είναι να αποφεύγονται τα μηνύματα spam καθώς και τάσεις κλοπής στοιχείων.
Επιπλέον η επιτυχία, σύμφωνα με το Zuckerberg, είναι αυξημένη αφού μόλις 4% των μηνυμάτων είναι spams που έχουν «ξεφύγει» καθώς και 1% των χρηστών είναι το ποσοστό που έχουν «χτυπηθεί» από αυτά. Φυσικά κάτι τέτοιο φανερώνει πως όλα τα μηνύματα του inbox καθώς, πολύ πιθανό, και τα μηνύματα του chat φιλτράρονται για να απομακρύνουν τα spams.
Δυστυχώς για την ώρα αυτό που συνεχίζει περιφάνο να εκτελεί στο ρόλο του είναι οι σελίδες με εξεζητημένο περιεχόμενο. Δηλαδή σελίδες, για παράδειγμα που λένε "ΔΕΣ ΤΗ ΤΑΔΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ" κτλ. αυτά έχουν στόχο το hijacking και επομένως την εξασφάλιση προσωπικών στοιχείων. Για την ώρα η Facebook δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει πλήρως αυτές τις σελίδες ωστόσο εσείς δεν έχετε από το να προσέχετε που κλικάρετε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου