HTC One mini vs Samsung Galaxy S4 Μini, οι διαφορές των δυο "μικρών"


Το HTC One mini είναι πλέον εδώ και ποζάρει δίπλα από το μεγάλο HTC One. Η μικρότερη έκδοση του τρέχοντος flagship smartphone της εταιρείας παρουσιάζεται και έρχεται να καλύψει αυτούς που αναζητούν λιγότερες ίντσες. Φυσικά πρόκειται για ένα -εξωτερικά- όμοιο κινητό που διαφέρει στο hardware και ομολογουμένως στην οθόνη ωστόσο δεν στερείται σε επιδόσεις. H ταϊβανέζικη εταιρεία επιπλέον θέλει να προσφέρει κάτι πιο προσιτό και εξίσου καλό ενώ επιθυμεί να σταθεί απέναντι στο Galaxy S4 Μini της Samsung, που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Τι προσφέρει το κάθε ένα όμως και ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Πάμε να δούμε τις βασικότερες διαφορές των δυο "μικρών"....

HTC One mini  vs  Samsung Galaxy S4 Μini

Design και κατασκευή
Το smartphone της HTC εδώ είναι ένα βήμα μπροστά καθώς αποτελείται από αλουμίνιο, το πίσω μέρος του, κάτι που προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ιδιαίτερη αίσθηση στην αφή. Από την άλλη το S4 Μini, αν και συμπαγές, η αίσθηση του πλαστικού είναι υποδεέστερη του πρώτου. Όσον αφορά τις διαστάσεις το HTC One mini έχει σώμα πάχους 9.25mm και ζυγίζει 122g ενώ το S4 Mini 8.94mm και ζυγίζει ελαφρώς λιγότερο, 107g.

Hardware
Ο πυρήνας των δυο κινητών δεν διαφέρει. Ενσωματώνουν τον Snapdragon 400 της Qualcomm ωστόσο υπάρχει μια μικρή διαφορά στη συχνότητα λειτουργίας. Το One mini «δουλεύει» στα 1.5Ghz ενώ το S4 Mini στα 1.7Ghz. Στα υπόλοιπα συναντάμε 8GB εσωτερική μνήμη (+micro SD έως 64GB) και 1GB RAM, για το One mini. Όμως, εδώ το κινητό της Samsung διαθέτει ελαφρώς ανεβασμένες τιμές με 16GB χώρο και 1.5GB προσωρινής μνήμης.



Οθόνη
Και τα δυο κινητά διαθέτουν οθόνη 4.3-ιντσών, σαφώς μικρότερη από τα μεγάλα, HTC One και Samsung GS4. Ωστόσο, εδώ η HTC κατέχει τα πρωτεία καθώς η ανάλυση και γενικότερα η απεικόνιση είναι καλύτερη. Η ανάλυση 720p προσφέρει 341ppi που εξασφαλίζουν περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο σε video όσο και φωτογραφίες. Από την άλλη το S4 Mini διαθέτει ανάλυση 960 x 540 pixels που σημαίνει 256ppi.

Λειτουργικό σύστημα
Το λειτουργικό που αναλαμβάνει τη διεπαφή με το χρήστη και στα δυο μοντέλα είναι το Android 4.2.2, που αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση. Από κει και πέρα η κάθε εταιρεία έχει βάλει το χεράκι της με το Sense 5 και το TouchWiz, να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο από την HTC και Samsung αντίστοιχα. Το κάθε ένα προσφέρει τα δικά του καλά και κακά και ομολογουμένως είναι θέμα υποκειμενικό ως προς το τί να επιλέξει κανείς.

Συνδεσιμότητα
Και οι δυο συσκευές είναι επικοινωνούν με δίκτυα 4G LTE ωστόσο εκτός αυτού η HTC δεν προσφέρει NFC και θύρα IR, κάτι που συναντά κανείς στο GS4 Mini.

Κάμερα
Εδώ και οι δυο εταιρείες προσφέρουν ιδανικές λύσεις ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς. Η κάμερα του GS4 Mini είναι στα 8MP, που αν και προσφέρει περισσότερα εικονοστοιχεία από τα 4.1MP του One mini, οι διαφορές είναι ελάχιστες. Αυτό γιατί η HTC προσφέρει την τεχνολογία UltraPixel, όπου σε συνδυασμό με το HTC Zoe, το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα είναι πολύ καλό.

Όπως αντιλαμβάνεστε και οι δυο συσκευές αποτελούν τα «μικρά αδέρφια» των flagship smartphones. Αυτά που προσφέρουν είναι αρκετά και σίγουρα ικανοποιούν αυτούς που αναζητούν τα μέγιστα από το κινητό τους ενώ θέλουν 4.3 ίντσες και όχι κάτι μεγαλύτερο. Συγκριτικά, δεν μπορούμε να πούμε πιο είναι καλύτερο εκ των δυο ωστόσο το HTC One mini θα το επιλέξει κανείς για να έχει καλύτερη οθόνη, ποιοτικότερη κατασκευή, κρυστάλλινο ήχο (Beats Audio) αλλά και τα καλούδια του Sense 5. Από την άλλη το Samsung Galaxy S4 Mini υπερτερεί στη μνήμη (RAM και αποθηκευτικό χώρο), στο τομέα της συνδεσιμότητας αλλά και στον επεξεργαστή που εμφανίζεται με ελαφρώς μεγαλύτερη συχνότητα λειτουργίας. Πάντως και οι δυο συσκευές είναι ότι πρέπει για τις μέρες μας, αφού παρέχουν ιδιαίτερες επιδόσεις και όλα αυτά σε μικρότερη τιμή απ'ότι τα αντίστοιχα flagships.

Σχόλια