Instagram, έχει πάρει τα πάνω του και ετοιμάζεται για το Android


Το Instagram είναι μια ιδιαίτερη εφαρμογή που και προσωπικά τη χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. Το Instagram είναι ένα photo sharing app το οποίο ξεκίνησε χωρίς να ξέρει τι το περιμένει μελλοντικά και πλέον τα 5 άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτό νιώθουν υπερήφανοι και ετοιμάζουν νέες εκπλήξεις.

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να θυμήσουμε πως το Instagram app βρίσκεται στο App Store εδώ και δυο χρόνια, με δωρεάν διάθεση και 25.000 χρήστες στο λανσάρισμά του. Από κει και πέρα η εφαρμογή κερδίζει όλο και περισσότερους ενώ και τα updates υφίστανται κατά καιρούς. Το app πλέον βρίσκεται σε μια ικανοποιητική κατάσταση, δουλεύει άψογα ενώ πλέον 27 εκατομμύρια άτομα το έχουν στο iPhone τους και μοιράζονται φωτογραφικές στιγμές.

Ο Kevin Systrom, founder του Instagram, κοινοποιεί την σημερινή κατάσταση της εφαρμογής στο South by Southest Conference που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες. Φυσικά εκτός του παραπάνω για να κατανοήσουμε τη ραγδαία εξέλιξη της εφαρμογής, το σύγκρινε και με το Foursquare όπου κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2009 και πλέον διαθέτει 20 εκατομμύρια χρήστες. Επιπλέον, η Wall Street Journal ισχυρίζεται πως το Instagram έχει συνολικά μια αξία γύρω στα 500$ εκατομμύρια κάτι που σίγουρα συμπληρώνει την όλη εικόνα της επιτυχίας.

Παράλληλα, ο ίδιος ο Systrom αναφέρει πως έχουν ήδη έτοιμη τη έκδοση για Android και πλέον έχουν περάσει στο στάδιο της δοκιμής ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στο Google Play. Tέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως στο Instagram απονεμήθηκε ο τίτλος της εφαρμογής της χρονιάς από την Apple για το 2011.

Πηγή

Σχόλια