Next-gen PlayStation με κωδική ονομασία Orbis, ΑΜD στο εσωτερικό και αρκετά κλειδώματα


Το επόμενο PlayStation σίγουρα δεν θα το δούμε φέτος και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Πιθανά χαρακτηριστικά, ονομασία και γενικά σχόλια για την επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα όμως γίνονται γνωστά. Με θετικά και αρνητικά, οι φήμες για το νέο PlayStation της Sony οργιάζουν και φανερώνουν μερικά σημαντικά στοιχεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του site Κotaku η λέξη «Orbis» φαίνεται πως είναι η κωδική ονομασία του νέου PS. Αναλύοντας αυτό το name, βλέπουμε πως η λέξη είναι λατινική και σημαίνει κάτι από τα παρακάτω: κύκλος, τροχιά, δακτυλίδι. Αν όμως αυτό συνδυαστεί με το Vita, την ονομασία της φορητής παιχνιδοκονσόλας τότε καταλήγουμε στο Orbis Vita, που σημαίνει «Τhe Circle of Life» (ελληνιστί Ο Κύκλος της Ζωής). Φυσικά πολύ πιθανό είναι ο παραπάνω τίτλος ή κάτι παρεμφερές να αποτελέσει και την τελική ονομασία της κονσόλας.

Συνεχίζοντας με τα χαρακτηριστικά το next-gen PlayStation σύμφωνα με την πηγή φαίνεται πως θα εξοπλίζεται με τον AMD x64 CPU ενώ τα γραφικά θα αναλαμβάνει το AMD Souther Island. Με την AMD να καταλαμβάνει τα βασικά στοιχεία του hardware η κονσόλα θα μπορεί να τρέξει παιχνίδια σε αναλύσεις 4,096 x 2,160 pixels ή 1080p Full HD 3D.

Tι και αν όλα τα παραπάνω ακούγονται ωραία ,τα "άσχημα" της υπόθεσης σας τα αφήσαμε για το τέλος. Μηδενική υποστήριξη για τίτλους του PS3 αλλά και με μη δυνατότητα χρήσης μεταχειρισμένων παιχνιδιών, ο τίτλος της πλήρως κλειδωμένης console σίγουρα ανήκει στο νέο PS. Οι κάτοχοι θα μπορούν να αγοράσουν ή να κατεβάσουν τα παιχνίδια τους από το PS Store και εν συνεχεία με κάποιο τρόπο θα «κλειδώνεται» στο account του καθενός. Επιπλέον, για το παίξιμο των τίτλων θα απαιτείται η ύπαρξη σύνδεσης για multiplayer (λογικό άλλωστε) αλλά και για το single player mode (εδώ μας τα χαλάει..).

Kαλές ή κακές, αυτές είναι πρώτες σοβαρές πληροφορίες που μαθαίνουμε. Η κονσόλα αναμένεται για το 2013 ωστόσο μέχρι τότε ίσως πολλά να αλλάξουν ενώ και περισσότερα νέα θα γίνουν γνωστά, αναμένουμε...

Πηγή

Σχόλια