Αpple A5X versus Nvidia Tegra 3, τα benchmarks μιλάνε


Ο A5X της Apple ήρθε με το νέο iPad. Από την άλλη η κορυφή στα Android tablets, το Tegra 3, έρχεται στο Asus Transformer. Δυο SoC με τετραπύρηνη επεξεργασία γραφικών και οι κουβέντες του Phil Schiller κατά την παρουσίαση του νέου iPad στάθηκαν αφορμή για να συγκριθούν.

Συγκεκριμένα στο προσφατο event της Apple, ο Phil Sciller θέλοντας να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του νέου A5X το σύγκρινε «ωμά» με το νέο Tegra 3. Όχι με benchmarks, αλλά με ένα γράφημα και με σχετική αναφορά λέγοντας πως o A5X απόδίδει έως και 4 φορές καλύτερα τα γραφικά σε σύγκριση με το αντίπαλο προϊόν.

Από την άλλη η Nvidia, κατασκευάστρια του Tegra 3, βγήκε την επόμενη μέρα και δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις με τα κατάλληλα benchmarks. Έτσι, λοιπόν για να ξεκαθαρίσει το τοπίο έρχεται το Laptop Mag και συγκρίνει απευθείας το iPad και το Asus Transformer. Τα αποτελέσματα δημιουργούν ανάμεικτες εντυπώσεις.

O A5X υπερισχύει και μάλιστα με το παραπάνω στο GLBenchmark με δυνατότητα δημιουργίας 2 δις textels ανα δευτερόλεπτο. Το Tegra 3 εδώ μένει πίσω συγκεντρώνοντας μόλις 400 εκατ. μονάδες, αφήνοντας το tablet της Apple να έχει το προβάδισμα. Αν και ο επεξεργαστής της Nvidia χάνει σε αυτό το σημείο, είναι το μοναδικό. Ο A5X μένει πίσω στις δυο επόμενες μετρήσεις, στο Geekbench αλλά και στο Sunspider όπου τεστάρονται μνήμη/επεξεργαστής και Javascript αντίστοιχα. Φυσικά όλα τα παραπάνω φαίνονται και στα γραφήματα που ακολουθούν.

Τέλος, υπάρχει και σχετικό video με τους συντελεστές του site να συγκρίνουν τα δυο tablets στο Riptide και στο Shadowgun ενώ αναφέρουν πως η οθόνη του iPad κάνει ακόμα πιο απολαύσιμη την εμπειρία στο gaming σε σύγκριση με την ανάλυση του Android tablet ωστόσο κάποια effects λείπουν σε αυτό.




Σχόλια