Google Drive επίσημο με 5GB δωρεάν και 100GB ή 1TB επί πληρωμή


Το Google Drive γίνεται επίσημο, όπως αναμενόταν άλλωστε και πλέον η εναλλακτική cloud αποθήκευση από τη Google είναι εδώ. H νέα υπηρεσία προσφέρει online αποθηκευτικό χώρο με δωρεάν 5GB για όλα τα δεδομένα όπως PDFs, ταινίες, μουσική, φωτογραφίες ενώ επιπλέον gigabytes είναι διαθέσιμα επί πληρωμή. Πιο απλά 100GB με 4,99$ ή 1TB με 49,99$ το μήνα λύνουν τα χέρια σε αυτούς που θέλουν ομαδική αποθήκευση ενώ υπάρχουν και πιο ακριβές επιλογές έως τα 16TB με 799,99$ μηνιαίως.

H λύση της Google όπως και κάθε άλλης παρόμοιας υπηρεσίας αποσκοπεί στην πιο παραγωγική ομαδική εργασία αλλά και στην πρόσβαση των αρχεία από παντού. Κινητό, tablet και υπολογιστής αποκτούν ένα κοινό χώρο αποθήκευσης κάνοντας για όλους πιο εύκολο το κομμάτι της "μεταφοράς" δεδομένων από το ένα μέσο στο άλλο ενώ σε ανταγωνιστικό επίπεδο στοχεύει τα Dropbox, SkyDrive, iCloud και λοιπές υπηρεσίες που υπάρχουν εδώ και καιρό.

Φυσικά η λειτουργία του Drive συσχετίζεται με των Docs παρέχοντας παράλληλα ευκολία στο διαμοιρασμό αρχείων καθώς και σχολιασμό αλλά και υποστήριξη notifications για κάθε νέο comment. Δυστυχώς όμως ο free χώρος που προστέθηκε από σήμερα στα Docs δεν λειτουργεί αθροιστικά στο δωρεάν του Drive.

Tέλος, όπως επισήμανε η Google η νέα υπηρεσία της αποτελεί μια open platform όπου δουλεύεται σε συνδυασμό με τρίτους developers για την καλύτερη ανάπτυξή της. Το Google Drive είναι διαθέσιμο για PC, Mac και Android ενώ σύντομα θα διατεθεί σε iPhone και iPad.

Σχόλια