H Seagate εξαγοράζει τη Lacie, ομορφιά και στυλ στους νέους δίσκους


Η Seagate κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα στο τεχνολογικό χώρο αγοράζοντας μια εξίσου σημαντική εταιρεία. Η Lacie μπαίνει στο «στόχαστρο» της πρώτης και έτσι η εξαγορά είναι πλέον θέμα χρόνου.

Πρόκεται για μια κίνηση που κόστισε στην ενδιαφερόμενη 186$ εκατομμύρια, κάτι που αντίστοιχει στο 65% των μετοχών του CEO, Philippe Spruc. Σκοπός της Seagate είναι να αγοραστεί πλήρως η Lacie, κάτι άλλωστε που αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες. Αποτέλεσμα όλου αυτού, η Seagate να αυξάνει το δυναμικό της ενώ παράλληλα οι αντίπαλοι στο κομμάτι των σκληρών δίσκων μειώνονται. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η ίδια εξαγόρασε και τους σκληρούς της Samsung για την οποία αγορά ξόδεψε ενάμιση περίπου δισ. δολάρια.

Πλέον με τη Lacie στο δυναμικό της αναμένονται δίσκοι πιο όμορφοι σχεδιαστικά, με κομψές πινελιές και ομολογουμένως πιο εμπνευσμένα σχέδια. Φυσικά στο όλο σκεπτικό υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ώθησαν την Seagate σ'αυτή την εξαγορά ωστόσο όποιοι και να είναι αυτοί σίγουρα θα είναι και προς όφελος των καταναλωτών. Τέλος, η συμφωνία έχει πάρει το δρόμο για την έγκριση από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ενώ μέχρι τέλος του τρίτου τριμήνου οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Πηγή

Σχόλια