LG Optimus G, η απάντηση στα τετραπύρηνα Android

Η ώρα της LG ήρθε και το τετραπύρηνο τέρας της είναι γεγονός. Το LG Optimus G παρουσιάστηκε επίσημα και αποτελεί τη νεότερη ναυαρχίδα στην κατηγορία του Android. Το νέο smartphone είναι ό,τι καλύτερο έχει δημιουργήσει η κορεάτικη εταιρεία και φυσικά αποτελεί απάντηση για τα Galaxy SIII και One X, που εξοπλίζονται με quad-core επεξεργαστές.

Ό χαρακτηρτήρας του Optimus G είναι large και αυτό φαίνεται άλλωστε από τα χαρακτηριστικά του. Σε πρώτη φάση η οθόνη των 4.7-ιντσών, ανάλυσης 1280x768 pixels και τεχνολογίας True HD IPS+ αναλαμβάνει τα της απεικόνισης. Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Android 4.0 ICS ενω το υπόλοιπο hardware αποτελείται από τον quad-core Qualcomm APQ 8064 στο 1.5GHz και τη μνήμη των 2GB. Ακόμη δυο κάμερες των 1.3MP και 13MP, στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος συμπληρώνουν τη λίστα των βασικών χαρακτηριστικών. Φυσικά όλα τα παραπάνω λειτουργούν αρμονικά χάρη στη μπαταρία των 2100mAh, παρέχοντας παράλληλα ικανοποιητικούς χρόνους ομιλίας/αναμονής και περισσότερους κύκλους φόρτιστης (~800) σε σύγκριση με την πλειοψηφία (~500).

Στις λεπτομέριες το Optimus G έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία τριών υποτμημάτων της LG. Τα LG Chem, LG Display και LG Innotek έχουν δουλέψει από κοινού για να είναι το νέο Android πιο ολοκληρωμένο και καλύτερο από ποτέ. Συγκεκριμένα το Chem έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία της μπαταρίας, στοχεύοντας καλύτερους χρόνους και πιο ποιοτική παροχή σε βάθος χρόνου. Το τμήμα Display έχει σχεδιάσει την οθόνη τεχνολογίας True HD IPS+ συνδυάζοντας υψηλή φωτεινότητα 470nits και χαμηλότερη κατανάλωση έως 70% ενώ το Innotek έχει έχει καταφέρει να μειώσει το πάχος της οθόνης κατά 30%.

Το νέο LG Optimus G θα γίνει διαθέσιμο στη Κορέα τον επόμενο μήνα και αργότερα στις υπόλοιπες χώρες με άγνωστη μέχρι ώρας τιμή.

Σχόλια