Mozilla Firefox 15 για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης


Η Mozilla πάει τον browser της ένα βήμα μπροστά λανσάροντας την έκδοση 15. Νέα χαρακτηριστικά και αρκετές βελτιώσεις έρχονται στη νέα version που σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο έχει δημιουργήσει από ποτέ. Για το desktop και το κινητό, ο Firefox 15 ποζάρει στη σελίδα της εταιρείας ενώ είναι διαθέσιμος για όλους.

Ξεκινώντας με την έκδοση για σταθερούς υπολογιστές αυτό που κάνει εντύπωση είναι η ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης RAM. Την ώρα που τα sites και οι πολλές καρτέλες δεσμεύουν πολλά MB, η Mozilla έχει προσπαθήσει και αυτό φαίνεται. Αποτέλεσμα είναι η πιο γρήγορη λειτουργία και η πιο άμεση αποκρισιμότητα. Επιπλέον για τους developers έχει ενσωματωθεί Javascript Debugger παρέχοντας περισσότερες επιλογές. Στις επιδόσεις η βελτιωμένη μηχανή Javascript σε συνδυασμό με το WebGL κάνουν ακόμα πιο ομαλό το σερφάρισμα. Παράλληλα, η καλύτερη διαχείριση των pop-ups διευκολύνει την κατάσταση, επιτρέποντας την αυτόματη εγκατάσταση plug-in στο background, χωρίς να καθιστά ενοχλητική τη διαδικασία.

Όσον αφορά τη Mobile έκδοση, η υποστήριξη των tablets είναι πλέον εφικτή ενώ το νέο design κάνει το σερφάρισμα από τις συσκευές ακόμα πιο απολαυστικό. Φυσικά βελτιώσεις στις επιδόσεις, προσαρμοσμένη αρχική σελίδα, υποστήριξη flash για Android Honeycomb, συγχρονισμός ρυθμίσεων με άλλες συσκευές και νέες δυνατότητες HTML 5 εντοπίζονται στη λίστα των χαρακτηριστικών.

Η έκδοση για desktop είναι διαθέσιμη για Windows, Mac & Linux ενώ στο Google Play βρίσκεται η έκδοση για Android συσκευές.

Σχόλια