Fujifilm XF1, point & shoot με retro στυλ και οικονομική


Η Fujifilm ξέρει να δημιουργεί compact μοντέλα με retro στυλ και δυνατά χαρακτηριστικά και αυτό φαίνεται από τα pro μοντέλα x series. Αυτήν τη φορά όμως η γνωστή εταιρεία στο χώρο των φωτογραφικών λανσάρει ένα μοντέλο με στοιχεία από τη πετυχημένη σειρά αλλά και τιμή πιο προσιτή από τα υπόλοιπα.

Η XF1 βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας και έρχεται με χαρακτηριστικά που θα ζήλευε κάθε point and shoot κάμερα αλλά και με retro στυλ. To δεύτερο άλλωστε είναι κάτι το οποίο χρησιμοποιεί η Fujifilm για να δώσει μια διαφορετική νότα στα προϊόντα της, συνδυάζοντας το παρόν με στοιχεία του παρελθόντος.

Όσον αφορά όμως τα specs στο εσωτερικό εντοπίζουμε αισθητήρα 2/3-inch EXR-CMOS στα 12MP. Σε συνδυασμό με το φακό Fujinon 25-100mm και f/1.8 υπόσχεται υψηλές επιδόσεις ενώ για τους εξειδικευμένους προσφέρονται χειροκίνητες ρυθμίσεις και manual ζουμ, περιστρέφοντας απλά το δακτυλίδι που βρίσκεται περιμετρικά του φακού. Eπιπλέον εγγραφή video στα 1080p/30fps, επιλογές ISO 100 - 12,800αναδυόμενο flashοπτικός σταθεροποιητής και macro shooting στα 3cm είναι στη λίστα των χαρακτηριστικών. Φυσικά όλες οι λειτουργίες καθώς και οι λήψεις αποτυπώνονται στην ενσωματωμένη οθόνη των 3-ιντσών με ανάλυση 460k dot ενώ η μπαταρία προσφέρει έως και 300 φωτογραφίες με μια πλήρη φόρτιση.


Στις λεπτομέριες, διαθέτει επιλογή λήψης αρχείων σε φορμά RAW ενώ εξωτερικά είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας συνθετικό δέρμα.



Η Fujifil XF1 σίγουρα φλερτάρει με κάθε επίδοξο επαγγελματία ή μη φωτογράφο και σίγουρα με τα 500$ που ζητάει είναι παράλληλα και πιο προσιτή από τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς.


Σχόλια