iPhone 5 benchmark, πάταει Galaxy SIII και Nexus 7 ή όχι;


Το iPhone 5 έρχεται με αλλαγές στο εσωτερικό και εκτός των άλλων o επεξεργαστής είναι πλέον αναβαθμισμένος. Με την Apple να δίνει έως και 2 φορές καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το iPhone 4S, το νέο smartphone είναι πιο δυνατό πραγματικά.

Ο Apple A6 επεξεργαστής είναι δουλειά της εταιρείας του Cupertino, βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM v7 και πλέον είναι σίγουρο ότι τα πάει καλύτερα από το προγενέστερο μοντέλο. Χωρίς επιπλέον πυρήνες (δηλ. dual-core) αλλά και με ίδιο χρονισμό στο 1Ghz, το chip του iPhone 5, τα καταφέρνει πιο καλά εις το τετράγωνο με σχεδόν μαγικό τρόπο.

Φυσικά όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από benchmark που κοινοποίησε το 9to5mac και δείχνει ότι όντως είναι βελτιωμένο. Αναπόφευκτη ήταν και η σύγκριση με άλλες συσκευές τις αγοράς, με Galaxy SIII αλλά και Nexus 7 να σκοράρουν λιγότερο στο Geekbench.

Συγκεκριμένα το iPhone 5 "πιάνει" 1601 πόντους, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο απ'ότι ένα 4S ενώ η ναυαρχίδα της Samsung σκοράρει 1560, τρέχοντας Android 4.0 Ice Cream. Από την άλλη "πατάει" στα ίσια και τον τετραπύρηνο επεξεργαστή του Nexus 7, το οποίο μετράει 1791 πόντους. Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν αν το Galaxy SIIΙ τρέξει το 4.1 Jelly Bean, όπου σ'αυτή τη περίπτωση εκθρονίζει το iPhone 5, σκοράροντας 1781 πόντους.

Kάντε κλικ για μεγέθυνση

Τέλος, για όσους αναρωτιούνται ο επεξεργαστής του νέου iPhone πλαισιώνεται από 1GB μνήμη RAM.


Σχόλια