iPhone 5, Lumia 920 & Galaxy SIII, H μάχη των χαρακτηριστικών


Οι ναυαρχίδες, των τριών μεγάλων εταιριών, είναι πλέον εδώ με τα Lumia 920 και iPhone 5 να ανακοινώνονται επίσημα αρκετό διάστημα μετά τη κυκλοφορία του Galaxy SIII. Πλέον Νοkia, Apple και Samsung δείχνουν τα δόντια τους με τρία smartphones πιο δυνατά και πλήρη από ποτέ.

Ρίχνοντας μια ματιά στο όλο σκηνικό, η Nokia φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις με το Lumia 920 που δείχνει πως η φιλανδική εταιρεία είναι εδώ και μπορεί να ανταπεξέλθει. Άλλωστε το ιστορικό της εταιρείας είναι μεγάλο με πολυάριθμες συσκευές και πλέον με το πιο σύγχρονο και δυνατό κινητό που έχει φτιάξει ποτέ, συμμετέχοντας από άποψη software σ'όλο αυτό και η Microsoft.

Το Galaxy SIII, φυσικά διαφέρει. Αφενός από το προηγούμενο μοντέλο της Samsung και αφετέρου από άποψη χαρακτηριστικών σε σύγκριση με τα άλλα δυο. Tετραπύρηνος επεξεργαστής, μεγάλη οθόνη στις 4.8-ίντσες και ένα σώμα ιδιαίτερα λεπτό, το κάνουν μοναδικό. Εξάλλου η ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρείας βρίσκεται στην αγορά αρκετό διάστημα, επομένως είναι και πιο ώριμη σαν συσκευή ενώ και από άποψη δυνατοτήτων, ξέρουμε τα πάντα.

Από την άλλη το iPhone 5 είναι εδώ μόλις λίγες ώρες και έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις. Η πιο πρόσφατη κινητή συσκευή, από την Apple, είδε χθές τα φώτα της δημοσιότητας στο San Fransisco χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Από τα αξεσουάρ μέχρι την τελευταία λεπτομέρια, ήταν όλα γνωστά αρκετό διάστημα πριν και έτσι ο κόσμος δεν ξαφνιάστηκε. Φυσικά ούτε τα χαρακτηριστικά κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση παρ'όλα αυτά πρόκειται για το πιο πλήρες iPhone από την Apple με διαφορές στα σημεία, σε σύγκριση με το προγενέστερο μοντέλο.

Παρακάτω λοιπόν ακολουθεί πίνακας με όλα τα χαρακτηριστικά των τριών ναυαρχίδων για να μπορέσετε να συγκρίνετε και μόνοι σας τις συσκευές και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Tιμές
iPhone 5, από 669€
Galaxy SIII, 669€
Lumia 920, από ~600€

Σχόλια