iPod Touch 5gen, το νέο media player είναι εδώ

Στην οικογένεια iPod μπαίνει πλέον και το iPod Touch 5ής γενιάς. To νέο Apple media player παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγο και έρχεται πλήρως ανανεωμένο, με τα όλα του και φυσικά διαστάσεις λεπτεπίλεπτες.

Στα χαρακτηριστικά του νέου iPod Touch συναντάμε το A5 chip με δύο πυρήνες και διπλάσιες επιδόσεις από το προηγούμενο CPU. Η οθόνη πλέον είναι στις 4-ίντσες, σαν του iPhone 5 με ανάλυση Retina. Στο πίσω μέρος αυτή τη φορά υπάρχει iSight camera που παρέχει τη δυνατότητα καλύτερων λήψεων τόσο σε σταθερής όσο και κινούμενη εικόνας. Mε 5MP, Flash, backside illumination, Hybrid IR filter, φακό 5 στοιχείων  και F/2.4 η κάμερα του iPod είναι η καλύτερη από οποιαδήποτε άλλο μοντέλο της εταιρείας. Ωστόσο, δεν λείπει και η FaceTime camera στο εμπρόσθιο μέρος η οποία επιτρέπει βιντεοκλήσεις στα 720p. O τομέας της συνδεσιμότητας καλύπτεται με Bluetooth 4.0 και WiFi a/b/g/n. Όσον αφορά την αυτονομία η Apple αναφέρει πως η νέα συσκευή είναι δυνατό να παρέχει 40 ώρες συνεχόμενης ακρόασης.

Στις λεπτομέριες για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας του Siri ενώ το βύσμα φόρτισης και εδώ είναι το ίδιο με του νέου iPhone. Το κερασάκι στη τούρτα με τη διάθεση του iPod Touch είναι τα νέα ακουστικά, για τα οποία γινόταν λόγος τις τελευταίες μέρες ενώ το χαρακτηριστικό loop υπάρχει στο πίσω μέρος. Αυτό με ένα άγγιγμα αναδύεται και επιτρέπει το δέσιμο του συνοδευόμενου strap.


Εξωτερικά είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ στις φυσικές διαστάσεις διαθέτει πάχος 6.1mm και ζυγίζει μόλις 88 γραμμάρια.

To iPod Touch 5g θα γίνει διαθέσιμο τον Οκτώβριο με τις 299$ και 399$ για το 32άρι και 64άρι μοντέλο αντίστοιχα, σε πέντε χρωματικούς συνδυασμούς.

Σχόλια