Η Nvidia λανσάρει το τετραπύρηνο Tegra 4 CPU


H Νvidia κάνει το μεγάλο βήμα παρουσιάζοντας την νέα έκδοση του δημοφιλούς Tegra chip. Κατέχοντας σημαντικό ποσοστό των Android tablets, η εταιρεία ανεβάζει τον πήχη με το ολοκαίνουργιο Tegra 4.

O νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής Tegra 4 έρχεται με άγριες διαθέσεις και "δυνάμεις"... έξι φορές μεγαλύτερες από το προγενέστερο Tegra 3. Αν και στα λόγια αυτό ακούγεται ιδανικό, ο CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang δεν στάθηκε μόνο σ'αυτό. Συνέχισε παρουσιάζοντας τις ικανότητες του επεξεργαστή σε ένα optimized tablet, τραβώντας απλά HDR φωτογραφίες. Φυσικά το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο των δυνατοτήτων, χωρίς καθυστερήσεις ανάμεσα στα πολλαπλά shots, που απαιτούν ισχύ για τη σύνθεση των φωτογραφιών.

Επιπλέον, ο Jen-Hsun Huang ανέφερε πως το Tegra 4 είναι πιο δυνατό από το τελευταίο cpu της Apple, που συναντάμε στο iPad 4, ενώ και στο τομέα της αυτονομίας τα πάει πολύ καλά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα καταναλώνει όσο το προγενέστερο μοντέλο χάρη στο πέμπτο πυρήνα, που αναλαμβάνει τα της κατανάλωσης, για αυξημένη αυτονομία. Πράγμα που σύμφωνα με τις δηλώσεις σημαίνει, έως και 14 ώρες συνεχόμενο playback video σε smartphones.

Στα τεχνικά specs το Tegra 4 βασίζεται σε ARM Cortex-A15 CPU και περιλαμβάνει 72 Nvidia GeForce πυρήνες γραφικών.

Τέλος, η εταιρεία ανέφερε πως η πρώτη συσκευή που θα διαθέτει τον νέο επεξεργαστή θα είναι η Nvidia Shield, δικής της κατασκευής, ενώ στη συνέχεια θα το δούμε στη πλειοψηφία των συσκευών.

Σχόλια