Sony Xperia Z, έρχεται με άσσους στο μανίκι


Από τη CES 2013 δεν θα μπορούσε να λείπει η Sony Mobile, η οποία παρουσιάζει τη ναυαρχίδα της για τη φετινή χρονιά. Το Xperia Z είναι αυτό που θα αναλάβει να τα βάλει με τα δυνατά του χώρου, έχοντας... αρκετούς άσσους στο μανίκι του. Το νέο Android (4.2) smartphone καινοτομεί ενώ παράλληλα έρχεται εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.


Στο εσωτερικό δεσπόζει ο τετραπύρηνος επεξεργαστής, κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά σε κινητό της Sony. O Snapdragon στο 1.5Ghz ευθύνεται για την επεξεργαστική ισχύ όπου σε συνδυασμό με τα 2GB μνήμης, ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό. Σ'αυτό το σημείο την περαιτέρω επεξεργασία γραφικών αναλαμβάνει το Adreno 320 chip. Η οθόνη αυτή τη φορά είναι στις 5-ίντσες με τεχνολογία BRAVIA Engine 2 και Full HD 1080p ανάλυση (443ppi). Στα υπόλοιπα συναντάμε ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης 16GB όπου σε συνδυασμό με κάρτα microSD μπορούν να φτάσουν τα 48GB.



Τα της φωτογραφίας αναλαμβάνει η κάμερα των 13MP με τον νέο αισθητήρα Sony Exmor RS που προσφέρει 16x ψηφιακό zoom, σταθεροποιητή εικόνας, video Full HD καθώς και HDR video για ακόμα πιο καλλιτεχνικές λήψεις. Φυσικά παρέχεται και εμπρόσθια κάμερα στα 2.1MP με εξίσου ικανή εγγραφή στα 1080p.

Όσον αφορά το τομέα συνδεσιμότητας προσφέρει τα εξής: Wi-Fi n, DLNA, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, micro USB (MHL) και FM Radio. Παρ'όλο τον πλήρη εξοπλισμό όμως η Sony Mobile δεν μένει μόνο σε αυτά. Στις λεπτομέρειες λοιπόν παρέχονται τεχνολογίες Clear Audio+, xLoud, 3D Surround και HD Voice για κρυστάλλινο ήχο κατά την ακρόαση μουσικής αλλά και των κλήσεων. Ωστόσο, το σημείο που πρωτοτυπεί το Xperia Z είναι ανθεκτικότητά του σε βάθος ενός μέτρου κάτω από το νερό, για να μην το κλαίτε όταν πέσει στη θάλασσα ή έρθει σε επαφή με το υγρό στοιχείο.


Στα φυσικά χαρακτηριστικά έχει διαστάσεις 139x71x7.9 mm και ζυγίζει 146 γραμμάρια ενώ τα της τροφοδοσίας αναλαμβάνει η μπαταρία των 2330 mAh.

Σχόλια

  1. τι να λέμε τώρα. Το xperia Z και χωρίς να ήταν αδιάβροχο μας αφήνει ξερούς τόσο από την οθόνη όσο κι από τα εσωτερικά καλούδια του! Όμως είναι και αδιάβροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου