Η Sony ετοιμάζει hardware για το Firefox OS

H Sony δεν θέλει να μείνει μόνο στο Android και αυτό φαίνεται με την στροφή στο Firefox OS. Όχι πως αφήνει το software που σίγουρα της προσφέρει χρήματα αλλά θέλει και κάτι ακόμα. Αυτό θα είναι το νέο λειτουργικό της Mozilla, στο οποίο επικεντρώνεται η ιαπωνική εταιρεία, με στόχο τα εναλλακτικά smartphones.

Η Sony Mobile σε συνεννόηση και από κοινού συνεργασία με τη Telefonica, ανακοινώνουν πως η δημιουργία του κατάλληλου hardware έχει ξεκινήσει. Οι μηχανικοί των δυο εταιρειών δουλεύουν πάνω στο Firefox OS ενώ δεν αποκλείεται να δούμε υλοποιήσεις το 2014.

Άλλωστε ο Sony executive Bob Ishida ανέφερε: "Η Sony Mobile θα συνεχίσει να αξιολογεί τις καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία των χρηστών. Οι μηχανικοί μας εργάζονται τώρα με το Firefox OS Mobile και την HTML5, εξελισσόμενες τεχνολογίες που παρουσιάζουν μεγάλες δυνατότητες. Επιπλέον, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Telefónica, πάνω σε αυτό, με τη φιλοδοξία να προσφέρουμε ένα εντελώς νέο προϊόν στην αγορά το 2014."

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως με το Firefox OS ασχολούνται επίσης οι: Huawei, ZTE και Alcatel κάτι που σημαίνει πως σύντομα, αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε συσκευές με το νέο λειτουργικό στο εμπόριο.

Πηγή

Σχόλια