Το Android «κλείνει» 5 χρόνια λειτουργίας


Πέντε χρόνια πίσω και σαν σήμερα η Google αποκάλυψε το project το οποίο φημολογούνταν εκείνο το διάστημα. Τι ήταν αυτό; Το λειτουργικό σύστημα Android και η πρώτη συσκευή που θα το «έτρεχε», δηλαδή το T-Mobile G1.

O Des Smith, μέλος του Android team, θυμάται και αναφέρει: " Δουλεύαμε για μήνες με μια μικρή ομάδα στο Building 44 στο Mountain View της Καλιφόρνια. Ήμουν τόσο εντυπωσιασμένος που δεν μπορούσα να κοιμηθώ". Η επίσημη ομάδα που δούλευε το Android περιελάμβανε τους Hiroshi Lockheimer, Keva Nelson, David Conway, Grace Kloba, Peisun Wu, Erick Tseng, German Bauer και τον Android chief Andy Rubin.

T-Mobile G1
Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως το ανοικτού κώδικα λειτουργικό έχει λανσαριστεί σε περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συσκευές, όπως κάμερες, τηλεοράσεις, έξυπνα ρολόγια και κονσόλες παιχνιδιών. Τώρα, το Android είναι το μεγαλύτερο λειτουργικό σύστημα για smartphones στο κόσμο.

Αναμφισβήτητα έφερε τα πάνω κάτω ενώ πολλές κατασκευάστριες στράφηκαν σε αυτό, αναπτύχθηκαν από το μηδέν, με τη βοήθεια του ενώ η έκδοση Jelly Bean είναι ότι πιο ολοκληρωμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η Google δούλευε σκληρά αυτό το διάστημα, πρόσφερε εκδόσεις που βαπτίζονταν με ονόματα γλυκών και πλέον η καλύτερη έκδοση είναι παρούσα εδώ και κάποιους μήνες.

Το τι να περιμένει κανείς από την εταιρεία είναι άγνωστο αλλά ο ανταγωνισμός είναι έντονος και αυτό ωφελεί το κόσμο, προσπαθώντας έτσι ακόμα περισσότερο. Σίγουρα αναμένουμε για το επόμενο Nexus smartphone, την ολοκλήρωση των Google Glass αλλά και ότι άλλο σκοπεύει να παρουσιάσει τους επόμενους μήνες.

Πηγή


Σχόλια