Jolla: Sailfish OS συμβατό με Android κινητά και apps


H Jolla, η εταιρεία πίσω από το Sailfish OS, έχει ευχάριστα νέα για το λειτουργικό που γνωρίζουμε από το παρελθόν. To Sailfish OS είναι δύσκολο να υποστηριχθεί αφού τα υπάρχοντα μεγαθήρια του χώρου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Ελπίδα σ'όλο αυτό είναι η ανακοίνωση της εταιρείας, που μας φανερώνει την συμβατότητά του με το Android. Εκτός του ότι το Sailfish OS θα μπορεί να υποστηριχτεί από Android smartphones, μπορεί να εκτελεί και εφαρμογές (apps) του εν λόγω οικοσυστήματος.

“Πιστεύουμε ότι η συμβατότητα του Sailfish με το Android είναι μια σοβαρή επιλογή λειτουργικού συστήματος για τις εταιρείες κινητής στην Ευρώπη και Ασία. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με βασικούς πωλητές στην Ασία σχετικά με αυτή την ευκαιρία”, αναφέρει ο Tomi Pienimäki, CEO της Jolla.

Ωστόσο, αν και στο παρελθόν δεν έχουμε δει να πετυχαίνει αντίστοιχη κίνηση, όπως η συμβατότητα του BlackBerry με Android εφαρμογές, η Jolla δείχνει ικανή και ιδιαίτερα πρόθυμη να ανατρέψει τα δεδομένα. Το αν θα πετύχει και αν θα δούμε συσκευές με dual boot σε Android και Sailfish δεν είναι μόνο θέμα χρόνου αλλά και επιλογών ανάλογα τις προτιμήσεις και βλέψεις των εταιρειών. Στο μέλλον θα γνωρίζουμε περισσότερα...

Σχόλια