Nvidia: Είναι αδύνατο οι κονσόλες να ξεπεράσουν τα PC στα παιχνίδια


Όταν η Sony και η Microsoft ανακοίνωσαν τα χαρακτηριστικά των αναμενόμενων παιχνιδοκονσολών, πολλοί μπορεί να σκέφτηκαν ότι αυτές θα μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν τα high-end PC. Μπορεί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου της Nvidia σε συνέντευξη στο PCPowerPlay, η απάντηση είναι όχι!

Ο Senior VP της Nvidia Tony Tamasi πιστεύει πως είναι αδύνατο μια κονσόλα παιχνιδιών να είναι καλύτερη ή πιο ικανή στα γραφικά από ένα PC. Άλλωστε υπάρχουν δυο λόγοι, οι οποίοι "κρατούν" πίσω τις κονσόλες. Ο πρώτος είναι τα χρήματα. Η Sony και η Μicrosoft δεν μπορούν να ξοδέψουν το ίδιο budget σε έρευνες και ανάπτυξη γραφικών όπως οι κατασκευάστριες chip. Η Nvidia θα ξοδέψει πάνω από 10 δις δολάρια στο κύκλο ζωής μιας κονσόλας για τη βελτίωση των προϊόντων της κάτι που δεν μπορεί να γίνει από τις άλλες εταιρείες. Ο δεύτερος λόγος είναι η ενέργεια. Οι κονσόλες πρέπει να λειτουργούν αθόρυβα ενώ βασίζονται σε custom τροφοδοτικό που δημιουργείται με βάση το μέγεθος της συσκευής. Αντιθέτως τα PCs μπορούν να υποστηρίξουν ισχυρά τροφοδοτικά που μπορούν να προσφέρουν τη μέγιστη ισχύ στα top μοντέλα καρτών γραφικών.

Τέλος, ο Tamasi παραδέχεται ότι οι νέες κονσόλες έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο  όμως ακόμα και σ'αυτή τη περίπτωση μέχρι να κυκλοφορήσουν η Nvidia αλλά και η AMD θα βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά.

Σχόλια